Milton Abbey School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Grounds - Aerial.jpg

Детайли

Място: Дорсет, Югозападна Англия
Годишна такса GBP 42 825
Образователни програми 2-year GCSE, A-level, BTEC
Възраст на учениците 13 – 18 г.

Местоположение

Milton Abbey School се намира в графство Дорсет в Югозападна Англия, по крайбрежието към протока Ла Манша. Най-близките летища са Саутхемптън и Бристъл, на около 1-2 часа път с кола, а най-близкият град е Гилингъм.

За училището

Milton Abbey School e сравнително малко, но традиционно пансионно училище, с 224 ученика, 187 от които на пълен пансион, 58 от тях международни от 22 рaзлични националности. Фокусът на обучението е върху развитието на нагласите и навиците за успех през целия живот. Съотношението преподавател-ученици е 1:4, като учениците могат да разчитат на индивидуална грижа и отношение в пансиона. Предимство на училището е фактът, че се намира встрани от градската среда и осигурява повече спокойствие. Базата е снабдена с различни спортни съоръжения, сред които голф игрище с професионални учители, конна база,  стадион, плувен басейн, както и със собствена ферма и градини. В близост до училището се намира и базата на известна школа по ветроходство. Отделно са застъпени извънкласни възможности за музикални изяви. Учениците са насърчавани да се присъединят към различни певчески клубове или да създават свои групи. През годината се провеждат редовно концерти и представления. По време на лятната ваканция училището е домакин на международен музикален фестивал, който редовно привлича много артисти от световна класа, а талантливите ученици имат възможност да се присъединят към това събитие.

Учебни програми

В Мilton Abbey School се предлагат програмите 2-year GCSE и A-level, в които са застъпени широк спектър от учебни предмети, а при програмата BTEC са включени предмети като: Fashion Design & Production, Performing Arts, Sport, Hospitality, Countryside Management, Film & TV VFX, Game Design, Enterprise & Entrepreneurship.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват в отделни общежития, общо 5.

Спорт и развлечения

За учениците се предлагат богата програма от занимания извън учебното време и през уикендите, като имат възможност да практикуват футбол, голф, конна езда, колоездене, ветроходство и други занимания на открито. В съботите се провеждат спортни състезания или се взима участие в клубове по интереси, доброволчество и други. Ученици със спортни успехи се насърчават да участват на клубни и национални нива. Предвидени са занимания по изкуства, а  през уикендите се организират разнообразни социални дейности - екскурзия, разходка, шопинг и забавления.

Изисквания за прием:

·         попълнена регистрационна форма;

·         полагане на тест по английски език;

·         копие от академична справка от настоящето училище;

·         интервю по Skype с директора на училището.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Milton Abbey School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users