Millfield School

Детайли

Място: Самърсет, Великобритания
Годишна такса GBP 30 255 - GBP 41 355
Образователни програми GCSE, AS, A-level и vocational A-level
Възраст на учениците 13 - 18 год.

Местоположение

Училището Millfield се намира в красивите околности на графство Самърсет в близост до историческия град Гластънбъри и древния римски град Бат.

За училището

Millfield е сред най-престижните частни училища за средно образование във Великобритания. Прекрасната му база от 670 декара е заобиколена от красива природа, а съоръженията включват басейн с олимпийски размери, собствен театър, арт комплекс, вътрешни тенис кортове, конна база, музикално училище и концертна зала., Общият брой на учениците в Millfield е около 1 200. Millfield се слави като едно от най-добрите спортни училища на острова, в рамките на учебната програма има избор от над 40 различни спортни дисциплини.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS, A Level и професионални A Level. Задължително се изучават информационни технологии, а изборът от чужди езици е богат - арабски, японски, руски, латински, немски, италиански, испански и гръцки. Към училището има специализиран център за английска езикова подготовка за чуждестранни ученици. Организира се също курс за хранене и енология.

Настаняване

Училището разполага с една голяма столова - за ученици и служители. Децата се настаняват в едно от общо 18-те общежития от базата на училището и в околните села. Общежитията са с дежурен педагог, лекар и възпитател. Обособени са спрямо пол и възраст - по-големите се настаняват в самостоятелни или двойни учебни спални, а по-малките - в стаи с трима и повече ученици.

Спорт и развлечения

През годините Millfield School е възпитало много олимпийски медалисти! Предлага разнообразие от задължителни спортни дисциплини - плуване, лека атлетика, тенис, футбол, ръгби, хокей, крикет и нетбол. А-Level учениците имат избор от над 60 други занимания. Училището разполага и със специални отдели за музика, танци, актьорско майсторство и изкуство.

Изисквания и прием

Приемат се ученици до 13 годишна възраст с академична справка от настоящото училище и изпит по английски език, който може да се положи в офиса на агенция Скай Лайнс.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users