Haileybury School

Haileybury School

Детайли

Място: Hertford, UK
Годишна такса GBP 23,610 – GBP 37,215
Образователни програми (I)GCSE; A-level; IB program
Възраст на учениците 11 – 18 г.

Местоположение

Разположено върху 500 акра площ, Haileybury се намира в красива местност само на 20 мили северно от Лондон. Половината от площта е заета от градини, спортни игрища и терени, а останалата част е предимно гориста местност. От 19 век насам територията на училището остава като едно от най-живописните места, разполагащо с терен за професионална игра на ръгби. През 2015г., училището е било домакин на националните отбори по ръгби на Аржентина и Сащ, които са използвали съораженията по време на световната купа.

За училището

Haileybury е едно от водещите пансионни училища за средно образование във Великобритания. От основаването на колежа през 1862 г., негови възпитаници са били министър-председател, висши военнослужещи, писатели, актьори и спортисти. Училището се слави с красивата архитектура на сградите си и с едни от най-качествените и модерни съоражения.

Учебни програми

Обучението се провежда по британската образователна система, като в последните две години, учениците могат да изберат и диплома по международната програма IB. Повечето от възпитаниците на училището продължават своето обучение в най-добрите университети в Англия и в света.

Настаняване

Учениците се настаняват в общо 13 къщи, като момчета и момичета са отделно. Повечето стаи са с по две легла. Къщите са комфортно обзаведени с малка кухня и общо помещение за отдих, игра на тенис на маса или гледане на телевизия. Учениците се хранят заедно в обширна трапезария.

Спорт и развлечения

Извънкласните занимания на учениците са многобройни и включват спорт, музика, драма, изкуства, театър, дебати и други. Сред най-популярните отборни спортове в училището са ръгби, крикет, хокей, нетбол, баскетбол, плуване и тенис. Извънкланисните занимания включват и екскурзии, участие в ученическия съвет, благотворителна дейност, грижа и опазване на пчелни семейства и птици и др.

Изисквания за прием:

-          Академична справка и препоръка от текущото училище на кандидата;

-          Полагане на входящите изпити на училището;

-          Интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Haileybury School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users