Ellesmere College

Ellesmere College

Детайли

Място: Ellesmere, Shropshire, UK
Годишна такса GBP 35, 565
Образователни програми GCSE, BTEC, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB
Възраст на учениците 13 – 18 г.

Местоположение

Разположенa върху площ от 50 хектара, сградата на училището се намира в графство Шропшиър, в близост до малкия исторически град Елсмиър и само на по-малко от 100 км. от вторите по големина градове във Великобритания – Манчестър и Бирмингам. Летището в Ливърпул е само на час път с кола. Идеалната локация на колежа предоставя отличната възможност на учениците да се възползват от огромния набор от развлечения, които предлагат двата мегаполиса, докато живеят и учат в спокойната обстановка на малкия град.

За училището

Ellesmere College е учебно заведение за момчета и момичета, основано през 1884 г. в красивата английска провинция. Училището предлага на своите възпитаници да постигнат успех както в обучението си, така и в широк спектър от дейности, включително музика, изкуство, спорт и драматургия. То е едно от деветте Athlete Friendly Education Centre (AFEC) акредитирани училища в света.

Към днешна дата в Ellesmere College се обучават около 550 ученици, от които 239 са настанени на пансион. Обучението е в малки класове, а безбройните извънкласни дейности се провеждат в една изключително спокойна и приятелска атмосфера.

Учебни програми

Великобритания има световна репутация на своите образователни стандарти и Ellesmere подкрепя тази традиция, като се концентрира върху академичните и социалните нужди на всеки ученик. Училището предлага подготовка по програмите GCSE, BTEC, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB, като дава възможност на своите възпитаници да се насладят на разнообразни спортни и социални дейности. Благодарение на впечатляващите си резултати, учениците продължават обучението си в университети на световно ниво.

Настаняване

Приемът на пансионни ученици започва от 12 г. възраст. Общежитията разполагат с всекидневна с телевизия и DVD плеъри, напълно оборудвана и наскоро реновирана кухня, компютърни зали, библиотека, стая за игри с маси за билярд и тенис. По-малките ученици се настаняват в спални помещения с до 4 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Отличните съоръжения на колежа разполагат с модерен спортен център включващ зала за фитнес, закрит плувен басейн, стена за катерене и др. За любителите на спорта се предоставя възможност за трениране във всяка една олимпийска дисциплина, както и в общо седемте спортни академии по крикет, футбол, голф, ръгби, стрелба, плуване и тенис .

Изисквания за прием

Изисква се академична справка от настоящото училище, след което кандидатите полагат тест по английски език и математика и провеждат Skype интервю с представител на колежа.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users