Bishop’s Stortford College

Bishop’s Stortford College

Детайли

Място: Bishop’s Stortford Hertfordshire
Годишна такса GBP 24 042 – GBP 34 552
Образователни програми GCSE, A-level
Възраст на учениците 7 - 18 г.

Местоположение

Bishop's Stortford е прекрасен исторически пазарен град, разположен на границата на Хертфордшир и Есекс. Сградата на училището е само на 5 минути пеша от центъра на града. В близост до училището се намират:

  • Летище Stansted – само на 10 минути;
  • Летище Luton – на 1 час;
  • Летище Heathrow – на 1 час и 15 минути;
  • Летище Gatwick – на 1 час и 25 минути;
  • Лондон – на около 1 час;
  • Кеймбридж – на около 40 минути.

 

За училището

Bishop’s Stortford College е открит през 1868 г. от група видни нонконформисти, а днес е едно от водещите дневни и пансионни училища във Великобритания. Колежът се гордее е красивото си просторно и безопасно местоположение. Обучението се провежда в малки групи и всеки ученик получава нужното внимание и време, за да развие изцяло своя потенциал.

Учебни програми

Учениците следват традиционната британска образователна сиситема по програмите GCSE и A-level.

Настаняване

Колежът има общо 5 общежития:

  • Grimwade House за по–малките деца на възраст от 7 до 13 години. Построено е между 1911 и 1913 г., като има 5 стаи за отдих оборудвани с телевизори, маси за тенис и компютри.
  • Young House и Trotman House, където се настаняват само момичета (13–18 години) в стаи с 2 или 4 легла, а с нарастване на възрастта и в единични.
  • Robert Pearce House и Rowe House за момчета на възраст (13–18 години). Настаняват се в стаи с 2 до 4 легла, а след време и в единични.

 

Спорт и развлечения

Предлагат се възможности за практикуване на различни спортове като: ръгби, хокей, нетбол, крикет и плуване. Учениците могат също да участват в „side games”, които включват тренировка с тежести, тенис, лека атлетика, зумба, бадминтон, тенис на маса, крос кънтри, баскетбол, футбол, голф, гмуркане, водно поло, йога, бокс, скуош, аеробика.

По–големите ученици могат да избират между археология, изкуство, пчеларство, бридж клуб, готварство, танци, дизайн, драма, интерактивна наука, японски език, журналистика, музика, грънчарство/ керамика, рециклиране, роботика и др.

Изисквания за прием

Представя се академична справка, полагат се тестове по английски език, математика, природни науки. Учениците кандидатстващи за последните 2 години на обучение полагат изпити и по два допълни предмета по свой избор. Провежда се и интервю.

Стипендии

Учениците могат да кандидатстват за стипендия на основа на своите академични, музикални, творчески или спортни постижения.

За повече информация се свържете с агенция "Скай Лайнс" - официален представител на Bishop’s Stortford College в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users