BCS collegiate school

Детайли

Място: Борнмът, Графство Дорсет, (Англия)
Годишна такса GBP 37 980
Образователни програми GCSE, A Level
Възраст на учениците 11 – 18г.

Местоположение

Bournemouth Collegiate School се намира в близост до златистите плажове на Борнмът – курортно селище на южното крайбрежие на Англия. Разположен на брега на протока Ла Манш, градът е основан през 1810 г.

За училището

Създадено през 1899 г. BCS collegiate senior school е частно училище, предлагащо дневна и пансионна форма на обучение. В него се обучават над 350 деца от различни националности.

BCS collegiate senior school функционира и като спортна академия – отлично място за подготовка на спортуващите деца. Тя предлага  разнообразната спортна програма, под ръководството на инструктори и треньори с изключително богат международен опит. Академията осигурява професионални тренировки за подрастващите в следните спортове: бадминтон, баскетбол, футбол, гребане, ръгби, плуване, тенис, триатлон.

Настаняване

Настаняването за ученици от 11 до 18 год. възраст е в единични или двойни стаи на територията на училището, като момчета и момичета живеят отделно. Общежитията предоставят ползване на обща кухня, всекидневна и стая за гледане на телевизия и отдих.

Спорт и развлечения

В свободното си време учениците могат да ползват плувен басейн, фитнес център, закрита спортна зала, тенис кортове, библиотека и компютърна зала. Практикуват се спортове като баскетбол, тенис на маса, футбол, бадминтон, ръгби, нетбол, конна езда и др. Организират се кино и музикални вечери, боулинг игри, картинг състезания, разходки на плажа, караоке, посещения на театрални постановки и много други.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години. Държи се изпит по английски език за определяне на нивото на кандидата и Skype интервю.

За повече информация се свържете с представителя на BCS collegiate school за България – SKYlines.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users