ACS International Schools

Детайли

Място: Кобъм, Великобритания
Годишна такса GBP 45 960 - GBP 48 820
Образователни програми International Baccalaureate, American High School Diploma, Advanced Placement
Възраст на учениците 12 - 18 г.

Местоположение


ACS International Schools разполагат с три отделни кампуса, разположени в покрайнините на Лондон. Базите на училището са в лондонския квартал Хилингдън и в градчетата Кобъм и Егъм, в предградията на английската столица.
За училището
Първоначалното наименование на ACS Schools е American Community Schools. Те са специализирани в обучение по американската образователна система. Основани са през 1967 г. и днес обучават приблизително 2 400 момчета и момичета от 70 националности на възраст от 2½ до 18 години. Всяка от трите бази разполага със свръх модерни съоръжения, а през последните десет години инвестициите в трите комплекса надхвърлят GBP 50 милиона, с които са били реставрирани историческите сгради на училището, и са изградени съвсем нови класни стаи, библиотеки, кафетерии и спортни зали.


Учебни програми


Програмите на ACS Schools са International Baccalaureate (IB), American High School Diploma и Advanced Placement. Всяко училище има своя извънкласна програма и спортни занимания, организира екскурзии с учебна цел, обществено полезни дейности и събития с гостуващи лектори. Предлага се широк кръг от клубове по интереси, сред които по анимация, градинарство, кулинария, видео, скейтборд, фламенко, творческо писане, шах мат и йога.


Настаняване


Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват отделно в стаи с 2 легла и самостоятелен санитарен възел. В общежитието има зали за социални контакти, столова, кухни, ТВ стаи и безжична интернат връзка.


Спорт и развлечения


На учениците се предлага богат избор от почти всички традиционни видове спорт: лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис, волейбол, ръгби, маратонно бягане, плуване, бейзбол, софтбол, голф и танци. В базите на училището има общо: 17 спортни игрища, 3 модерни гимнастически салона, 15 тенис корта, писта за лека атлетика, голф игрище и плувен басейн, съвсем нов спортен център с танцово студио, зала за боди билдинг и игрища за баскетбол и волейбол. Спортистите се състезават срещу други английски и международни училища от Париж, Брюксел, Франкфурт, Виена и Атина. Организират се и екскурзии до други градове и забележителности - както в Англия, така и извън страната.


Изисквания и прием


Приемат се кандидати на възраст над 12 год. Изисква се академична справка от настоящото училище за последните 2 години, препоръка от преподавател и международна квалификация за владеене на английски език - TOEFL, IELTS или Cambridge Certificate. Алтернативно кандидатите могат да положат специален изпит по английски език на самото училище.
 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users