Repton School

Детайли

Място: Дубай, ОАЕ
Годишна такса EUR 39 310 - EUR 44 000
Образователни програми International Baccalaureate, IGCSE, Pre-IB
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Repton School се намира в един от най-вълнуващите и бързо развиващи се части на света – космополитния метрополис Дубай. Училището е разположено в спокоен и безопасен район, само на 15 минути от летището.

За училището

Repton School се води от философията „само най-доброто за всяко дете”, успешно съчетавайки най-новите тенденции в обучението с изпитаната методология на британската образователна система. Това е единственото пансионно училище в ОАЕ, което може да кандидатства за ученически визи. В Rapton School се цени индивидуалността. Убеждението, че похвалата и насърчаването изграждат увереност е в основата на отншението към учениците. Огромният брой възможности, които училището предоставя позволяват на възпитаниците му да открият силните си страни и да развият своите таланти. Ето защо учениците в Rapton School постигат високи академични резултати, а след завършване продължават образованието си в най-добрите университети по света. Изключително модерната база се посещава от ученици от над 65 държави.

Учебни програми

Pre-IB, International Baccalaureate, IGCSE, Long term boarding, Short term boarding, Intensive English.

Настаняване

Общежитието на училището разполага със 100 места за момчета и 20 за момичета. Корпусът, в който са настанени момчетата, се намира в основната база. Всички стаи имат собствен санитарен възел. По-малките ученици са настанени в двойни, а по-големите - в самостоятелни стаи. Момичетата се настаняват в две големи и посторни къщи в близост до училището в двойни стаи. И в двете общежития има WiFi, кухненски помещения, и зали за ТВ.

Спорт и развлечения

Repton School предлага голямо разнообразие от спортове и извънкласни дейности, които развиват индивидуалните таланти на всеки ученик. Основните спортове за момчетата са ръгби, футбол, плуване, крикет, баскетбол и лека атлетика, а за момичетата – нетбол, плуване, лека атлетика и баскетбол. Множеството спортни съоръжения, с които разполага училището, включват две игрища за футбол и крикет, две спортни зали с баскетболни игрища, боулинг, стена за катерене, закрит плувен басейн, три игрища за тенис и фитнес. В свободното си време учениците се насърчават да участват в един от клубовете по интереси – музикален театър, изобразително изкуство, творческо писане, фотография и мн. др.\

Изисквания за прием

Полага се изпит CAT4, както и изпит за установяване нивото на владеене на английски език. Провежда се интервю с директора на училището.

Стипендии

Предлага се отстъпка от таксата за обучение за ученици с високи академични и спортни постижения или артистични заложби.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users