Pinewood School

Детайли

Място: Солун, Гърция
Годишна такса EUR 25 600
Образователни програми American High School Diploma, International Baccalaureate
Възраст на учениците 11 - 18 год.

Местоположение

Американското международно училище Pinewood е позиционирано в Солун – вторият по големина град в Гърция с население 1 200 000 жители. Пристанищен град на кръстопът на два континента, с богата история и култура, наследена от римски и византийски времена, стратегически търговски център с богат културен и духовен живот.

За училището

Pinewood School е основано през 1950 г. и предлага обучение по американската система за средно образование на момичета и момчета от седми до дванадесети клас. В училището се обучават деца от 35 националности с основен език на преподаване - английски. Pinewood School има добра репутация за качествено преподаване - 85% от възпитаниците му продължават образованието си в колежи и университети в САЩ и Великобритания. Обучението е в 26 класни стаи, голяма библиотека, аудиовизуален център, научни лаборатории по химия и биология, компютърна зала, кабинет по музика, ателие и гимнастически салон.

Настаняване

Настаняването е в чисто ново общежитие, което се намира на 8 км от сградата на училището. Децата се превозват с автобус от общежитието до колежа. На общежитие се настаняват деца от 7 до 12 клас в единични и двойни стаи. Общежитието се охранява 24 часа и на разположение на учениците са медицинска сестра и училищен психолог. Виртуална разходка в общежитието може да направите тук.

Спорт и развлечения

Спортните занимания са задължително изискване в Pinewood School, изборът е между баскетбол, футбол, фитнес, плуване, голф, тенис и волейбол. Работят и клубове по интереси: мажоретен отбор, танци, хор, театър, дигитална фотография, писане на домашни работи и творческо писане, журналистика, роботика и науки. Всяка година училището участва в инициативата Учебен модел на Обединените нации с други ученици от цял свят.

Изисквания за прием

Учениците с прием след 5-и клас представят академична справка от настоящото си училище за предходните 2 години.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users