Eastbourne College

Детайли

Място: Ийстбоурн, Великобритания
Годишна такса £ 37,695 - 38,280
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 13-18 год.

Местоположение

Eastbourne College е с отлично местоположение - в жилищната зона на морския град Ийстбоурн, на южното крайбрежие на Англия, в непосредствена близост до националния парк Южен Даунс. Колежът се помещава в красиви сгради, заобиколени от прекрасни градини, на минути от крайбрежната ивица на града.

За училището

 
Eastbourne College е основан през 1867 г., първоначално само за момчета, а един век по-късно започва да приема момичета и към момента възпитаниците на колежа са приблизително 630. По традиция те се реализират успешно в сферата на сценичните изкуства - музика, актьорско майсторство, изкуство и дизайн.

Настаняване

 
Общежитията са с капацитет от 60 души. Учениците се настаняват спрямо пола им, мнозинството от по-големите - в самостоятелни учебни спални, а от горните курсове - в стаи с 2-4 души. Столовата е обща.

Спорт и развлечения

 
В Eastbourne College особено застъпени са голфа, карането на сърф и ветроходството. Изборът на спортна дисциплина е задължителен и може да бъде направен от следните спортове: волейбол, тенис, скуош, ръгби, футбол, крикет, хокей, нетбол, бадминтон, плуване, водно поло, лека атлетика, баскетбол, джудо, фехтовка, гребане и ветроходство. Наред с това интензивно работят и клубовете по интереси: история, дебати, благотворителна дейност, класически науки и др.

Изисквания за прием

Приемат се кандидати на 13 и 16-годишна възраст след специален изпит по английски език на самото училище. Изисква се академична справка от настоящото училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users