St Gilgen International School

Детайли

Място: Св. Гилден, Австрия
Годишна такса € 54,200 - € 60,900
Образователни програми International Baccalaureate
Възраст на учениците 12-18 год.

Местоположение

Международното училище St. Gilgen е построено на територията на градски парк, централно разположен в красивото село St. Gilgen - родно място на майката на Моцарт. St Gilgen се намира много близо до Залцбург и Мюнхен и запленява с прекрасните си гледки към езерото Волфгангзее. Родната къща на майката на Моцарт, Анна-Мария е превърната в музей и музикално училище, където децата от училището посещават уроци по свирене и пеене. Градчето предлага на учениците богата култура и разнообразни възможности за развлечение на открито.

За училището

Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва модерна библиотека, медиен център, арт и музикален център, арт ателие, студио за медийни продукции и модерни лаборатории. Извън училището децата имат достъп до модерен фитнес център, плувен басейн, стени за катерене, конна база, а през зимата се организират и ски занимания и планинско катерене.

Учебни програми

Академичната програма в училището следва рамката на International Baccalaureate, като курсовете се преподават на английски език. От 6 до 10 клас се изучава програмата Middle years която включва 8 учебни предмета. В 10-ти клас от учениците се изисква да предадат индивидуален проект, а през 11-ти и 12-ти клас се подготвят за университетски прием, като се изучават 6 предмета - 3 на високо ниво и 3 на стандартно ниво. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятия по творческа дейност, в курс по теория на знанието и да предадат дипломна работа. Сред предметите, които се предлагат има курсове по музика, изкуство и танци и медийни и филмови науки.

Настаняване

Курсистите се настаняват в новопостроеното общежитие към базата на St Gilgen, а се изхранват в три ресторанта в градчето. Вечерта учениците от пансионите прекарват времето си в самостоятелни занимания и почивка.

Спорт и развлечения

През извънучебното време на учениците се предлагат екскурзии до Залцбург и планински експедиции. Спортовете, между които могат да избират учениците са: плуване, ски, алпинизъм, ветроходство, водни спортове и езда. Същевременно се отделя внимание и на културното развитие на децата като се организират колективни посещения на музеи, концерти и други развлекателни занимания.

Изисквания и прием

В St. Gilgen се приемат кандидати като се вземат под внимание оценките им от настоящето училище за последните две години и на мотивацията им за академично отличие. Предлагат се и частични и пълни стипендии за талантливи деца с отличен успех.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users