Eurocolegio Casvi

Eurocolegio Casvi

Детайли

Място: CAStillo de VIllaviciosa, Madrid, Spain
Годишна такса EUR 30 000
Образователни програми IB Programme, Spanish High School Diploma programme
Възраст на учениците 11 - 18г.

Местоположение

Eurocolegio Casvi се намира в близост до историческата забележителност Villaviciosa´s Castle на 12 км от центъра на Мадрид. От тук произлиза и името на училището.

За училището

Eurocolegio Casvi е частно международно училище основано през 1985г. През 2016г. училището добива репутацията на едно от най-добрите училища в района на Мадрид. Отличните академични резултати на учениците укрепва образователния модел: 100% от кандидатите преминават входните нива в избрания от тях университет. Училището е основало и своя благотворителна организация с много проекти, основно в Перу.

Учебни програми

Програмата IB предоставя възможност на учениците да получат знания в сферата на изкуствата, чуждите езици, математиката, хуманитарните науки, история, музика, театър, живопис, рисуване, здраве и спорта, както и в сферата на информационните и технологични науки. Обучението е организирано в малки по размер класове, в които учителите имат възможност да обърнат внимание на всеки ученик.

Международните ученици имат възможност да изучават и испански език по програмата DELE, след което получават сертификат от института Сервантентес, чрез който могат да кандидатстват в университетите в цяла Испания.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитие в близост до училището или в приемни семейства. Семействата са специално селектирани от училището и предоставят на учениците семейна среда с възможност за усъвършенстване на испанския език и опознаване на местните бит и култура. На децата е осигурен е всекидневен транспорт с автобус.

Спорт и развлечения

Баскетболът е водещият спорт в училището, като учениците от по-горните класове участват в Испанското първенство по баскетбол. Други популярни спортове са плуване и лека атлетика. Специално място в училищната програма заемат и изкуствата: рисуване, драма, музика. Учениците могат да участват в различни активности като клубове по четене, състезания по поезия, писане на кратки разкази, рисуване, както и в театрални пиеси на английски и испански език.

Изисквания за прием:

·         академична справка за последните две години на обучение;

·         препоръки от учител по английски език, математика и учител по испански език, (ако сте избрали испански език като допълнителен предмет);

·         мотивационно писмо на тема „ Защо желаете да учите в училището?“;

·         входящ тест на училището и Скайп интервю;

·         учениците избрали да учат испански език преминават и през двуседмичен курс по испански език преди началото на учебната година;

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Eurocolegio Casvi в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users