Caxton College

Детайли

Място: Валенсия, Испания
Годишна такса EUR 19 785 - EUR 28 410
Образователни програми GCSE, (I)GCSE, AS Level, A-Level,
Възраст на учениците 12-18 год.

Местоположение

Caxton College с площ от 42 декара е разположен в град Пузол, на 20 км от третия по големина град в Испания – Валенсия, и на 3 км от плажовете на средиземноморското крайбрежие на Испания. Регионът се радва на над 300 слънчеви дни в годината и прекрасен мек климат.

За училището

Научете два езика, открийте две култури – това е мотото на Caxton College. Основан e през 1987 г., с 80% учители британци, следва британската система и дава възможност на учениците си да овладеят английски и испански език. Caxton College е сред най-добрите частни колежи в Испания и привлича ученици от много националности, включително от САЩ, Бразилия, Русия, Германия, Великобритания, Южна Корея, Япония и др.

Настаняване

Възпитаниците на Caxton College се настаняват във внимателно подбрани приемни семейства. Това спомага децата напълно да се потопят в обстановката, да практикуват езика и да научат повече за испанските обичаи. Храненето е в столова в самото училище.

Спорт и развлечения

Училището разполага с открит плувен басейн, кортове за тенис и падел, баскетболно и футболно игрище, напълно оборудван фитнес център. Сред извънкласните занимания в Caxton College са тренировки по джудо, карате, ръгби, волейбол, балет, модерни танци, както и арт занимания - композиране, актьорско майсторство, шах, готварство и изучаване на китайски и френски език. Благоприятните климатични условия позволяват също конна езда, голф и ветроходство извън базата на колежа.

Изисквания за прием

От кандидатите се изисква да положат академичния приемен изпит на колежа, да представят академична справка за предходните 2 години и препоръка от преподавател. Има и задължително интервю с директора на колежа и училищния психолог.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users