Schloss Hohenwehrda School

Schloss Hohenwehrda School

Детайли

Място: Hesse, Germany
Годишна такса EUR 38 760
Образователни програми подготовка за German Abitur, Technical college
Възраст на учениците 10 – 18 г

За училището

Красивото пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика е идеалното място да прекарате една академична година в Германия, а също така и идеалното място за подготовка, за да вземете немската диплома за средно образование – Abitur, която е необходима, за да кандидатствате в университет в Германия.

Училището се намира само на час от с кола от Франкфурт, където е и най-близкото летище.

Училището приема, както ученици, които са с висока академична подготовка, така и такива, които имат нужда от повишаване степента на владеене на немски език.

Далеч от суматохата и шума на големите градове и разположен в красив кампус, Schloss Hohenwehrda предлага почти безброй възможности за извънкласни дейности – с акцент върху спорта и театъра, музиката и изкуството. Училището е наистина едно щастливо място.

Учебни програми

Обучението е на немски език и е под формата на подготовка за завършване с немската диплома за средно образование - German Abitur.

Приема започва от 5 клас, като 5 и 6 клас са по скоро за ориентация и усвояване на немския език. Същинското обучение започва от 7 клас. Средното ниво завършва тук с 10 клас, след което учениците имат възможност да продължат в гимназията в други две училища Lietz boarding school village Haubinda или Lietz boarding school Schloss Bieberstein.

Настаняване

В пансиона са настанени около 120 ученика, като са разпределени в самостоятелни или двойни стаи взависимост от възрастта им.

Спорт и развлечения

Учениците имат възможност да избират измежду следните извънкласни и спортни занимания: чужди езици, театър, музика, изкуство, плуване, баскетбол, волейбол, фехтовка, тенис на маса, футбол, танци, конна езда, клуб по шах, участие в музикални групи и други.

Изисквания за прием:

Предоставяне на академична справка и полагане на приемните изпити на училището.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Schloss Hohenwehrda School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users