St. Peter’s International School

St. Peter’s International School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/St Peter's-front.jpg

Детайли

Място: Palmela, Portugal
Годишна такса EUR 28, 650
Образователни програми IGCSE, IB
Възраст на учениците 14 – 18 г.

Местоположение

Международно училище St. Peter’s се намира в най-старата държава на Иберийския полуостров – Португалия, която се гордее със своето богато културно и артистично наследство, разнообразие от пейзажи, идилични плажове и космополитни градове. Лисабон, столицата на слънчева Португалия, е само на кратко разстояние от кампуса на училището.

За училището

St Peter’s International School е международно признато училище с повече от 27 години академичен опит, със силна спортна и артистична програма, изключителни съоръжения и модерен кампус, което приема пансионни ученици на възраст между 14 и 18 години. То е част от Inspired Education Group – водеща група от училища, обучаваща над 45 000 ученици в над 60 училища на 5 континента. 

Всички Inspired училища са индивидуално разработени и проектирани, така че да предоставят отлично образование и подготовка на най-високо ниво за своите възпитаници.

Учебни програми

IGCSE - двугодишна програма (равняваща се на 9 и 10 клас в България), по време на която учениците изучават по 8 предмета, включително задължителни основни предмети (два езика, математика и физическо възпитание). Някои от предметите, между които могат да избират са португалски, английски, испански, китайски, бизнес, икономика, история, компютърни науки, химия, физика, биология, математика, арт, дизайн и др.

IB Diploma Program – балансирана двугодишна образователна програма (равняваща се на 11 и 12 клас в България), която подготвя учениците за прием в университет. Структурирана е по начин, който обогатява и развива интелектуалното, социалното, емоционалното и физическото състояние на учениците.

Настаняване

Учениците ще бъдат настанени в чисто нова и съвременна резиденция, която отваря своите врати през септември 2021 г. Всяка стая е оборудвана с до 2 легла, отделни гардероби, едно двойно бюро, самостоятелна тоалетна с душ, климатик и индивидуални сейфове. Общите зони разполагат с мека мебел, телевизор и добре оборудван кухненски бокс.

Спорт и развлечения

С идеята да бъде нещо повече от общежитие, а по-скоро втори дом за всички, училище St. Peter’s има за цел адеквато да запълни свободното време на пансионните ученици. Те имат досъп до следното:

  • Културни дейности: Посещения на музеи, изложби, галерии, кино, театър, балет, танцови трупи; обиколки до исторически райони и екскурзии с екскурзовод.
  • Спортни дейности: предлага се практикуване на футбол, баскетбол, волейбол, тенис, фигурно пързаляне, туризъм, колоездене и др. Спортната зона на училището включва също две стаи за тренировки по джудо, фехтовка, савате (френски бокс), гимнастика, танци, два открити тенис корта, игрище за ръгби с площ 375 кв.м и др.
  • Социални дейности: Разходки в близките градове; обяди или вечери извън кампуса; пазаруване; партита за рождени дни.

 

Изисквания за прием:

  • Академична справка за последните две години на обучение;
  • Тестове за прием по английски език, математика и логика.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на St. Peter’s International School в България.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users