Средно образование, Средно образование в чужбина

Пансионни училища в чужбина

Когато става въпрос за средно образование в чужбина и образователни програми, изборът на конкретно училище за средно образование до голяма степен зависи от чуждите езици, които детето владее свободно. Това на свой ред често предопределя вида образователна програма. Различните държави имат свои собствени образователни системи и квалификации. 

При нас можете да намерите подходящи училища за Вашето дете, където да получи средно образование в чужбина, международно средно образование и  международна диплома

В повечето пансионни училища от мрежата на агенция Скай Лайнс основен език на обучение е английският. Образователните програми на английски език са британските GCSE, IGCSE, A Level и AS Level, американската Advanced Placement, швейцарската Swiss Maturité. или международната програма International Baccalaureate.

Квалификацията International Baccalaureate може да се изучава и на испански и френски език в някои от нашите партниращи пансионни училища в Швейцария.

Във Франция и Швейцария се предлагат алтернативни системи за обучение на френски или немски език по програмите French Baccalauréat и German Abitur.

Повечето училища, с които Скай Лайнс партнира, предлагат образователни квалификации, които са международно признати и се приемат от държавните и частните университети по света.

Важно е да се има предвид, че обучението в различните образователни програми е по различни учебни предмети. На линковете по-долу можете да се информирате за:

Средно образование в Англия

Средно образование в САЩ

Средно образование в Швейцария

Средно образование във Франция

Средно образование в Германия

Международна образователна програма

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users