Новини

Средно образование в САЩ

Средно образование в САЩ

Средното образование в САЩ е с по-кратка, но богата на традиции и високи академични постижения, история. Американското средно образование акцентира върху развитието на интелекта на всеки ученик, приемайки го за индивидуална и уникална личност. Това образование се стреми да изгради социална ангажираност у всеки ученик. То акцентира върху подготовката за определена бъдеща работа или кариера. 

За да израстне всеки индивид и да разгърне потенциала си, той трябва да излиза от зоната си на комфорт и да приема предизвикателства. Средното образование в чужбина и в частност средното образование в САЩ е едно от тези предизвикателства, доказало се с времето, със стотици хилядите младежи, които са се сдобили с чудесно образование на световно ниво и са продължили обучението си в някои от топ 100 най-добри университети в света.

 

Образователни програми

Средно образование в САЩ в пансионните училища, с които си партнираме, може да се завърши по една от следните образователни програми:

  • High School Diploma (AP, Honors)
  • Advanced Placement Program (AP)
  • International Baccalaureate (IB)

 

Какво е добре да се знае

  • Много от средните училища в САЩ са полово разграничени. Но в близост до девическо училище, почти винаги има такова само за момчета. Така, че на различни празненства и състезания училищата си партнират.
  • Носят се униформи – плисирани поли, панталони, блейзъри, бели ризи. Така се осигурява среда, в която всички се чувстват комфортно.
  • В повечето училища за средно образование в САЩ учебния ден започва от 8.30 и завършва в 18.00. Това е така, защото има много активности и извънкласни дейности.
  • Почти всеки ден има спортна дейност, която е задължителна.
  • Домашните са сериозни по обем и се държи на тяхното изпълнение.
  • В много от пансионните училища за средно образование в САЩ има специално отделено време за индивидуални консултации по професионално ориентиране. За да може всеки да се ориентира в многобройните опции за бъдещо професионално развитие.
  • В пансионните училища в САЩ се организират клубове по интереси. 

 

Годишни такси

Годишните такси в пансионните училища в САЩ, с които ние работим, варират в диапазон от 42000 до 52000 USD

 

Стипендии

Тази година международното пансионно училище за средно образование Сats Аcademy Вoston, САЩ ще сформира конкурс за стипендии. Той ще се проведе на 8 и 9 юни 2019 година в офиса на агенция Скай Лайнс. Участието е след предварителна регистрация и е безплатно.

 

Инфраструктура

Пансионните училища за средно образование в САЩ разполагат с модерен кампус, простиращ се на стотици акри. Основните сгради предлагат много големи пространства за обучение, развитие и спорт. В зависимост от училището може да се избере да се сподели стаята или да се избере собствена спалня и баня. Повечето училища за средно образование в САЩ са снабдени със социална зона, за да има къде да се събират младежите заедно с приятелите си и да споделят преживяванията от деня. В училищата, с които си партнира агенция Скай Лайнс има денонощна система за охрана, така че учащите там да се чувстват сигурни по всяко време. На разположение е и специализиран медицински персонал.

 

Ако имате интерес към средното образование в пансионните училища в САЩ, ние можем да Ви съдействаме и да отговорим на всичките ви въпроси. Заповядайте в офиса на агенция Скай Лайнс на адрес: София, ул. „Шести септември“ 44 или се консултирайт с нас на телефон за връзка: +359 2 987 99 58. 

 

 

 

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users