Средно образование в Германия

Средно образование в Германия

Седмица на образованието в Германия (vol.1)

Германия е една от страните, които привличат най-много чуждестранни ученици. Особено след обстоятелствата с BREXIT-а в Англия. Всички училища за средно образование в Германия, с които си партнираме, са специално подбрани и имат много висока академична репутация както в Германия, така и в чужбина. Програмата, която те следват е насочена към мотивирани ученици между 10 и 19 годишна възраст.

Средното образование в Германия е характерно с това, че профилирането и специализацията започват от рано. Това улеснява и дава по-широки възможности за бъдеща реализация на учениците.

Образованието в Германия има три училищни форми –Hauptschule, Realschule и Gymnasium. А пансионните училища, които ви предлагаме са от типа Gymnasium. Различните области на държавата сами решават до 12-ти или 13-ти клас е средното образование. Това е така, защото средното образование в Германия е в компетенцията на отделните провинции (области) на страната.

След завършване на средно образование в Германия, в Gymnasium, се полагат зрелостни писмени и устни изпити (матури). Официалното им наименование е Аllgemeine Hochschulreife, но са известни като German Abitur. Това е равносилно на A-levels при средно образование в Англия. В пансионите училища в Германия се предагат и IGCSE, International Baccalaureate образователни система (St. George's School, The British International School).

German Abitur е пропускът, който е нужен за приемане в университет в Германия. German Abitur може да бъде обща за цялата област или децентрализирана за конкретното училище. Но трябва да се знае, че има университети в Германия, които сами определят своите приемни изпити.

Бординг училищата, с които си партнираме в Германия, като например Berlin Brandenburg International School, подготвят своите възпитаници за утрешните светове, идентифицирайки техните индивидуални таланти, откривайки техния потенциал и изграждайки ги като личности, но не за сметка на правата на другите.

Германия е държава, която днес се слави с толерантност и тази и политика заляга и в средното образование, защото децата са бъдещето на света. Това е причина, поради която си заслужава да се избере средно образование в Германия. Да се обучаваш в толерантна общност, където класовете са малки, групите сплотени и съучениците ти и преподавателите са отзивчиви, е чудесен начин да се развиваш бързо и мотивирано, напредвайки с ентусиазъм. Учениците, които излизат от тези училища са решителни, уверени, независими и проявяват толерантност към другите. Те получават световно призната диплома, с която лесно могат да продължат своето образование.

При избор на средно образование в Германия, трябва да се вземе предвид, че в предлаганите от нас бординг училища, учащите могат да избират от три основни предмета.

-        чужди езици и изкуство;

-        хуманитарни и социални науки

-        математика и естествени науки.

А през последните две или три години от своето средно образование в чужбина, те избират определена област, в която да специализират. Така те се подготвят за своята бъдеща професионална реализация.

Консултантският екип на агенция „Скай Лайнс“ ви очакват, за да ви помогнат при избора на средно образование в Германия, така че не се колебайте да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231. Ще ви съдействаме и консултираме за всички възникнали въпроси по темата.