Новини

Средно образование в Германия – какво е важно да знаем

Средно образование в Германия – какво е важно да знаем

Седмица на образованието в Германия (Vol.2)

Пансионните училища в Германия демонстрират много добри статистически данни за своите възпитаници. Това се дължи на факта, че се набляга на индивидуалните заложби на всеки решил да прекрачи техните врати. След като се залага на индивидуалността, оценките, които учащия ще изкара по своите любими предмети, ще са високи, което ще отвори в бъдеще повече врати.

Според последното проучване на OECD/PISA за образователните стандарти сред 15-годишните, Германия се нарежда на 16-то място по математика, 16-то в науката и 11-то по четене  от общо 72 страни и икономики. Забележително е, че повече от две трети от учащите в Германия продължават своето образование. Докладът разкрива че избралите да завършат средно образование в Германия демонстрират принадлежност към училището, което са завършили, както и ниско ниво на тревожност, свързана с училищната работа.

 

  • Трябва да се има предвид, че в училищата, с които си партнираме униформите за задължителни. Факт, който не е толкова лош, защото не се налага да се чудиш какво да облечеш, за да впечатлиш съучениците си.
  • Настаняването е в двойни или тройни стаи за по-малките и в единични, за по големите (обикновено над 12 години).
  • Ваканцията е шест седмици през лятото. Но има между срочни ваканции, които компенсират по-късата лятна. Обикновено има две седмици през есента (Herbstferien), две или три седмици за Коледа (Weihnachtsferien), седмица на Великден (Osterferien) и различни държавни и религиозни празници
  • Всяка област решава кога да започне срока за училищата в нейния регион. Но обикновено той започва по-рано от колкото в България. Средата или края на август. 
  • При избор на средно образование в Германия, срещата с много чуждестранни ученици е гарантирана.
  • Общността в пансионните училища в Германия спомага за социализацията и на най-срамежливите ученици. След средно образование в страната, учащите могат да се похвалят с добра комуникативност и социални умения.
  • Изберем ли да проведем средното си образование в Германия, трябва да знаем, че ще има и много задължителни дейности след уроците. Така учениците могат да си подготвят домашните по-лесно. Могат да спортуват любимия си спорт или да се запишат в клуб по интереси.
  • Оценяването е от 1 до 6, като най-висока оценка е еденицата.
  • Пансионните училища, с които си партнираме като (Schule Schloss Salem) обикновено имат собствена линейка и пожарникарски отдел, които допринасят за безупречното спокойствие и сигурност на учащите там.
  • Тези, които са избрали да получат средно образование в Германия, често могат да се похвалят с много добра компютърна грамотност. Учащите още от 9 годишна възраст използват таблет или лаптоп вместо тетрадки. Така е например в пансионното училище (Schloss Neubeuern).

Немската образователна система е такава, че от избора на училище за средно образование, зависи по-нататъшното образование на ученика. Така че още от ранна възраст трябва да се мисли за бъдещата професионална насоченост.

Консултантският екип на агенция „Скай Лайнс“ ви очакват, за да ви помогнат при избора на средно образование в Германия, така че не се колебайте да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231. Ще ви съдействаме и консултираме за всички възникнали въпроси по темата.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.