Пансионни училища – перфектната среда за развитие

Пансионни училища – перфектната среда за развитие

Въпреки общоприетото схващане, че годините на сформиране на характера на детето са между 3 и 7г. все повече родителите и учители осъзнават, че и в по-напреднала възраст младият човек изгражда себе си като личност. Училището е неизменна част от ежедневието на децата и добрият избор на пансионно училище в чужбина може да ги превърне в успели, почтени и възпитани възрастни. Но не само академичната насоченост в пансионните училища е важна. Всъщност една не малка част на изграждането на характера се базира на културните дейности, спорта и дори как децата взаимодействат с други връстници и учители. Всички тези аспекти на средното образование в чужбина могат да имат значително влияние върху вашето дете. Училищните клубове в пансионните училища в чужбина са съществено допълнение към извънкласната дейност на децата. Там те намират вълнуващи изживявания, които ги карат да се потопят в любимите си занимания заедно със съмишленици.

Дългогодишния ни опит показва, че децата завършили средно образование в пансионно училище в чужбина изграждат качества, така ценни за нашето общество. Те са способни да мислят критично, да слушат другите и да споделят собствените си възгледи, да намират алтернативни решения и да не се предават. Те са толерантни, съпричастни и имат спортсменски дух, съумяват да изградят добри приятелства. Изграждането на такъв тип личности е заложено в модерните образователни програми на пансионните училища в чужбина.

 

Фактори влияещи на избора на най-подходящото пансионно училище в чужбина

 

  • Местоположение

Езикът на обучение често предопределя държавата, в която да се избере бординг училище за средно образование в чужбина. Друг фактор е отдалечеността от родната страна. Важен е и изборът на самия кампус на пансионното училище, с колко площ разполага. Родителите трябва да отделят време, за да разберат какви дейности се харесват на детето им, както и как местоположението ще се отрази на учебната програма. Една по-екологична обстановка на пансионното училище в чужбина, с повече зелени площи игрища и паркове е популярен избор сред родители и ученици. Такова тип пансионни училища са Caterham School Кейтъръм Англия, Millfield School Самърсет, Великобритания, CATS Academy Boston, Бостън, Масачузец, САЩ. Такива бординг училища предоставят достатъчно възможности за спорт и занимания на открито.

 

  • Спортна база

Местоположението и спортната база често вървят ръка за ръка. От тенис кортове и плувни басейни до конюшни и скейтборд рампи, спортът е част от пансионния живот на съвременното средно образование в престижните боринг училища по света. Въпреки това, родителите не трябва да залагат само на преимуществата и екстрите в тази посока, но и добре да се запознаят с образователния имидж на конкретното пансионно училище. Редовните упражнения, висококачественото обучение и развитието на уменията са само някои от предимствата на пансионните училища в чужбина, които ви предлагаме.

 

  • Обучение

От GCSE,  IGCSE ,А-level до International Baccalaureate, French Baccalauréat, German Abitur и Advanced Placement  изборът на подходяща учебна програма зависи от възможностите и предпочитанията на всеки ученик. Важни са и размерът на класа и стилът на преподаване в пансионното училище. Така например в пансионните училища в Дания има непосредствен стил на обучение. Преподаватели и ученици са близки по между си и всеки може да попита или да изкаже лично мнение по време или извън час.

 

  • Изкуства и дейности

В пансионните училища в чужбина, с които си партнираме, всеки ученик се възприема като индивидуална личност с неговите плюсове и минуси, таланти и възможности. Така всеки може да избира от набор от дейности, които го радват и го карат да се чувства значим. Живопис, рисуване, скулптура, керамика, театър, шах и танци са само някои от вълнуващите дейности, от които детето може да избира. Пансионното образование насърчава децата да правят това, което обичат, без да забравят първоначалните си цели.

 

  • Персонализирана грижа

Пансионните училища спазват стриктна политика по отношение на грижите и безопасността на децата. Дори да влезнат в конфликт с някой учител или съученик, от училищното настоятелство са свикнали да не вдигат излишен шум и да решават проблеми, удовлетворявайки и двете страни. Изключителната грижа е неизменна част от образователната система на пансионните училища, за да осигури на детето ви хармонична академична среда без стрес.

 

Консултантите на „Скай Лайнс“ ще Ви съдействат във всеки процес. Ако са възникнали въпроси, не се колебайте да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231.