SEK – International School Dublin, Ireland

SEK – International School Dublin, Ireland

Детайли

Място: Lower Windgates, Windgate, Co. Wicklow, Ireland
Годишна такса EUR 31 000 – 35 000
Образователни програми Middle Years Programme (MYP) and Diploma Programme (DP)
Възраст на учениците 11 – 18 г.

Местоположение

SEK – International School Dublin се намира в красива местност в графство Уиклоу върху площ над 20 хектара. Местността известна като „Градината на Ирландия“ е недалеч от Атлантическия бряг и на 30 км от Дъблин. Графството е селектирано като едно от най-добрите места за живеене в света. 

За училището

Училището е основано през 1981 г. като основната му сграда е построена през 1860 г. и е в грузински стил. Модерните пристройки са оборудвани с широк спектър от съвременни технологични ресурси и лаборатории. Външните съоражения на училището включват: тенис кортове, баскетболни, футболни и ръгби игрища, както и обширни зелени площи предназначени за спорт и отдих. Училището е първата образователна институция в Ирландия легализирана да обучава своите възпитаници по програмата IB. Голямата библиотека на училището разполага с над 3760 издания на английски, испански, френски и немски език.

Учебни програми

Основната програма на обучение е IB.

Настаняване

По-малките учениците се настаняват във внимателно селектирани ирландски приемни семейства, за да се гарантира възможността за усвояване на местните език, обичаи и начин на живот. Учениците в последните две години на обучение могат да бъдат настанени и на общежитие.

Спорт и развлечения

Всяка събота учениците имат възможност да посетят музеи, художествени галерии и места от културен интерес, както в Дъблин така и в местностите около училището. Всеки срок се организират екскурзии с цел опознаване на основните градове в Ирландия. В училището се предлагат: футбол (отбора на училището взима участие в местната шампионска лига), баскетбол, хокей, ръгби, тенис, конна езда, голф, зумба, йога, рисуване, театрално изкуство и уроци по пиано. Всяка година SEK – International School Dublin участва активно в програмата за културни събития в Дъблин, която включва посещение на пиеси, концерти и изложби в научната галерия на Trinity College Dublin.

Изисквания за прием

При кандидатстване се предоставя академична справка за последните 2 години на обучение, препоръка от учител и се полагат входящите изпити на училището. Успешните кандидати преминават и интервю по Скайп.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на SEK – International School Dublin в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users