A+ World Academy

Детайли

Място: На борда на кораб Sorlandet
Годишна такса EUR 57 900
Образователни програми Advanced Placement (AP)
Възраст на учениците 16 – 19г.

Местоположение

A+ World Academy е пансионно училище с непотворима учебна база, разположена на един от трите най-стари норвежки плавателни съда - Sorlandet. Корабът все още се експлоатира и е известен като първият норвежки плавателен съд, който завършва своето околосветско пътешествие през 2017 г. с 50 ученика на борд. През последните 90 години той е приветствал повече от 10 000 ученика, обучавани за навигатори, инженери и моряци.

За училището

A+ World Academy е уникално училище-интернат с екзотичен маршрут и учебна програма, предлагаща подготовка за Advanced placement high school диплома. Училището, основано през 2015 г. от фондацията Sorlandet, е създадено  с цел да се удължи експлоатацията на кораба и да се осигури неговата поддръжка, като в същото време се използва и за обучение по програмата Advanced Placement. Приемат се по 50 деца годишно. Oфисите на ръководството на академията са разположени в Кристиансанд, град в южна Норвегия.

Учебни програми

Учениците следват стриктна академична програма, която комбинира курсове за Advanced Placement диплома и курсове, разработени от Канадското министерство на образованието в Албърта, Канада.

Учениците имат възможност да избират предметите, които да изучават, в зависимост от индивидуалните им интереси и кариерни предпочитания. Методиката на преподаване е традиционна, но самото обучение се извършва по време на плаване. Преподавателите на борда се грижат за децата денонощно. Заедно с академичната подготовка учениците взимат дейно участие в плаването и в поддръжката на самия кораб.

Настаняване

Учениците спят в хамаци по време на плаване и в легла, когато корабът акостира в пристанище. Момчета и момичета обитават отделни спални помещения. Плавателният съд разполага с 6 бани и 6 тоалетни. Има и обособено перално помещение.

Спорт и развлечения

Учениците прекарват свободното си време в игри, музикални вечери, гледане на филми на палубата или плуване в морето при подходящи времеви условия.

Предлагат се и допълнителни активности: кулинарни занимания, йога, курсове по фотография,  различни видове спорт – аеробика, кросфит, бягане и плуване по време на котва.

Когато корабът спре на пристанище, децата прекарват време в екскурзии - плажуват, гмуркат се, наслаждават се на местната кухня, посещават местните музеи и опознават местните бит и култура.

Освен всичко останало, учениците отделят време  за проучвания, упражняват се да пишат академични есета и попълват  апликационни форми за кандидатстване в университети.

Изисквания за прием

·         попълване на апликационна форма и заплащане на такса от EUR 150;

·         академична справка;

·         препоръки от преподавател;

·         есе на тема по избор (300 думи);

·         сертификат за владеене на английски език (C1 – (CEFR), 6,5 (IELTS) или 80 (TOEFL);

·         Skype интервю.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на A+ World Academy в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users