A+ World Academy

На борда на кораб Sorlandet

Възраст на учениците:
15 – 18г.

Годишна такса:
EUR 62 900

Образователни програми:
Advanced Placement (AP)
Запитване

Местоположение

A+ World Academy е пансионно училище с непотворима учебна база, разположена на един от трите най-стари норвежки плавателни съда - Sorlandet. Корабът все още се експлоатира и е известен като първият норвежки плавателен съд, който завършва своето околосветско пътешествие през 2017 г. с 50 ученика на борд. През последните 90 години той е приветствал повече от 10 000 ученика, обучавани за навигатори, инженери и моряци.

За училището

A+ World Academy е уникално училище-интернат с екзотичен маршрут и учебна програма, предлагаща подготовка за Advanced placement high school диплома. Училището, основано през 2015 г. от фондацията Sorlandet, е създадено  с цел да се удължи експлоатацията на кораба и да се осигури неговата поддръжка, като в същото време се използва и за обучение по програмата Advanced Placement. Приемат се по 50 деца годишно. Oфисите на ръководството на академията са разположени в Кристиансанд, град в южна Норвегия.

Учебни програми

Учениците следват стриктна академична програма, която комбинира курсове за Advanced Placement диплома и курсове, разработени от Канадското министерство на образованието в Албърта, Канада.

Учениците имат възможност да избират предметите, които да изучават, в зависимост от индивидуалните им интереси и кариерни предпочитания. Методиката на преподаване е традиционна, но самото обучение се извършва по време на плаване. Преподавателите на борда се грижат за децата денонощно. Заедно с академичната подготовка учениците взимат дейно участие в плаването и в поддръжката на самия кораб.

Настаняване

Учениците спят в хамаци по време на плаване и в легла, когато корабът акостира в пристанище. Момчета и момичета обитават отделни спални помещения. Плавателният съд разполага с 6 бани и 6 тоалетни. Има и обособено перално помещение.

Спорт и развлечения

Учениците прекарват свободното си време в игри, музикални вечери, гледане на филми на палубата или плуване в морето при подходящи времеви условия.

Предлагат се и допълнителни активности: кулинарни занимания, йога, курсове по фотография,  различни видове спорт – аеробика, кросфит, бягане и плуване по време на котва.

Когато корабът спре на пристанище, децата прекарват време в екскурзии - плажуват, гмуркат се, наслаждават се на местната кухня, посещават местните музеи и опознават местните бит и култура.

Освен всичко останало, учениците отделят време  за проучвания, упражняват се да пишат академични есета и попълват  апликационни форми за кандидатстване в университети.

Изисквания за прием

·         попълване на апликационна форма и заплащане на такса от EUR 150;

·         академична справка;

·         препоръки от преподавател;

·         есе на тема по избор (300 думи);

·         сертификат за владеене на английски език (C1 – (CEFR), 6,5 (IELTS) или 80 (TOEFL);

·         Skype интервю.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на A+ World Academy в България.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник