Пансионни училища в Португалия

 

Португалия е страна с вълнуваща история, мореплаватели и откриватели като Вашку да Гама и Магелан и приказна природа. Името на държавата произлиза от град Порту, който се е казвал Cale „красив“. Градът бил важно пристанище, наричано по-късно Portus Cale „красивото пристанище“. Португалия се намира в най-южната част на Западна Европа, а жителите наброяват почти 10млн.

Образователната система за средно образование в Португалия следва определени стандарти и може да се похвали с високо академично ниво. Тя е напълно конкурентноспособна със системите в  други западноевропейски страни. Обучението в пансионните училища в Португалия набляга на компютърната грамотност, естествените науки и практическите познания.

Агенция Скай Лайнс си партнира с едно от най-добрите пансионни училища в Португалия- Escola Internacional do Algarve.

International School of the Algarve е разположено в Лагоя, Южна Португалия. Международното летище Фаро е приблизително на 40 минути път от училището, а столицата Лисабон се намира на 2 часа и половина от Лагоя. Учениците се подготвят съобразно британската образователна система, като завършват с квалификация за средно образование от Великобритания. Предлага се и подготовка по португалската образователна система. Образователните програми, които предлага пансионното училище в Португалия са: GCSE, A-Level, Diploma de Ensino Secundário.

 

Научете повече за Escola Internacional do Algarve тук:

 

International School of the Algarve

В International School of the Algarve се преподава на английски и португалски език по програмите GCSE, A Level и Diploma de Ensino Secundário.

St. Peter’s International School

Международно училище St. Peter’s се намира в най-старата държава на Иберийския полуостров – Португалия, която се гордее със своето богато културно и артистично наследство, разнообразие от пейзажи, идилични плажове и космополитни градове...

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users