Пансионни училища в Португалия

 

Португалия е страна с вълнуваща история, мореплаватели и откриватели като Вашку да Гама и Магелан и приказна природа. Името на държавата произлиза от град Порту, който се е казвал Cale „красив“. Градът бил важно пристанище, наричано по-късно Portus Cale „красивото пристанище“. Португалия се намира в най-южната част на Западна Европа, а жителите наброяват почти 10млн.

Образователната система за средно образование в Португалия следва определени стандарти и може да се похвали с високо академично ниво. Тя е напълно конкурентноспособна със системите в  други западноевропейски страни. Обучението в пансионните училища в Португалия набляга на компютърната грамотност, естествените науки и практическите познания.

Агенция Скай Лайнс си партнира с едно от най-добрите пансионни училища в Португалия- Escola Internacional do Algarve.

International School of the Algarve е разположено в Лагоя, Южна Португалия. Международното летище Фаро е приблизително на 40 минути път от училището, а столицата Лисабон се намира на 2 часа и половина от Лагоя. Учениците се подготвят съобразно британската образователна система, като завършват с квалификация за средно образование от Великобритания. Предлага се и подготовка по португалската образователна система. Образователните програми, които предлага пансионното училище в Португалия са: GCSE, A-Level, Diploma de Ensino Secundário.

 

Научете повече за Escola Internacional do Algarve тук:

 

International School of the Algarve

В International School of the Algarve се преподава на английски и португалски език по програмите GCSE, A Level и Diploma de Ensino Secundário.