Пансионни училища в Малта

Пансионни училища в малта

Малта е най-малката страна в Европейския съюз, след Гибралтар. Това не пречи, обаче да е позната и със средното си образование. Макар и малка по площ, Малта пленява със своята идентичност, повлияна от различни култури, народности и обичаи. Тя предлага британски стандарт на средно образование и едно голямо преимущество - слънчево и топло време. Друг факт е, че малко нации могат да се похвалят с такова богато културното наследство. На територията на нейната столица Валета е запазен най-старият театър в Европа – „Мануел“.

В Малта има два официални езика – малтийски и английски, като почти 90% от населението говори английски език. Интересът към средното образование в Малта е голям, защото образованието се базира на британския модел, като в повечето пансионни училища в Малта обучението е на английски език. Основното образование продължава 6 години. При навършване на 11 г. и  след полагане на изпит децата започват средното си образование в държавни или частни училища. При навършване на 16 годишна възраст учениците имат избор да продължат в т. нар. „sixth form“ колежи, в които се подготвят за по-високи образователни степени като: A-levels, IB Diploma, GCSE и IGCSE. Тези програми за средно образование в Малта обикновено продължават 2 години и завършват със зрелостни изпити, резултатите, от които са предпоставка за продължаване на образованието във висши учебни заведения по целия свят.

Топлият средиземноморски климат, прекрасната архитектура, красивите плажни ивици и сини лагуни, заедно с евтините самолетни билети, са предпоставка страната да се превърне в популярна образователна дестинация. Малта привлича годишно  около 80 000 ученици от цял свят.

 

Ето предложенията за бординг училища в Малта на агенция Скай Лайнс:

St Edward's College Malta

St Edward's College е разположен в Биргу – средновековен град в южната част на пристанището Гранд Харбър.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users