Пансионни училища в Малта

Пансионни училища в малта

Макар и малка по площ, Малта пленява със своята идентичност, повлияна от различни култури, народности и обичаи. Малко нации могат да се похвалят с такова богато културното наследство. На територията на нейната столица Валета е запазен най-старият театър в Европа – „Мануел“.

В Малта има два официални езика – малтийски и английски, като почти 90% от населението говори английски език. Образованието се базира на британския модел,  като в повечето училища обучението е на английски език. Основното образование продължава 6 години. При навършване на 11 г. и  след полагане на изпит децата започват средното си образование в държавни или частни училища. При навършване на 16 годишна възраст учениците имат избор да продължат в т. нар. „sixth form“ колежи, в които се подготвят за по-високи образователни степени като: A-levels, IB Diploma, GCSE и IGCSE. Тези програми обикновено продължават 2 години и завършват със зрелостни изпити, резултатите от които са предпоставка за продължаване на образованието във висши учебни заведения по целия свят.

Топлият средиземноморски климат, прекрасната архитектура, красивите плажни ивици и сини лагуни, заедно с евтините самолетни билети, са предпоставка страната да се превърне в популярна образователна  дестинация. Малта привлича годишно  около 80 000 ученици от цял свят.

 

Ето предложенията за бординг училища  в Малта на агенция Скай Лайнс:

St Edward's College Malta

St Edward's College е разположен в Биргу – средновековен град в южната част на пристанището Гранд Харбър.