Пансионни училища в Италия

пансионни училища в Италия

Италия е приказна държава, в която може да се открие всичко: папи, художници, учени, поети и владетели. Разположена на Апенинския полуостров, като включва двата най-големи острова в Средиземно море – Сицилия и Сардиния и много по-малки острови в Тиренско и Адриатическо море. Страната е известна с гении като Леонардо да Винчи и Галилео Галилей.

Благоприятният климат, красивата природа и история, датираща от преди 3000 години привличат като магнит безброй млади хора, които искат да получат своето средно образование в Италия. Културата и националната кухня, дружелюбните хора и романтичният дух са само част от тази държава.

Многобройните инвестиции в областта на образованието дават своя резултат. От Италия произлиза отново нашумелият метод на обучение на Мария Монтесори. Именно в тази държава е разработен първият търговски настолен компютър, известен като P101. Малко след появата на Р101, италианският физик Федерико Фаггин изобретява първия търговски микропроцесор. Други известни личности на 20 век, които са получили своето средно образование в Италия са: Фабиола Джаноти, която е ръководител на проекта, довел до откриването на Хигс Бозон. Джакомо Рицолати (неврофизиолог) откривател на огледалните неврони.

Тези световно значими постижения са резултат от образователната система на Италия, основана на солидни познания, строга методология и творчески подход към експериментирането.

Средното образование в Италия е всепризнато, а пансионните училища, с които работим предлагат програми, като IB programme и IGCSE.

Страната е сред десетте най-популярни дестинации за обучение в чужбина. Заедно с избора от програми на италиански, много от пансионните училища в Италия въвеждат обучение и на английски език.

Италия се нарежда сред най-предпочитаните дестинации за обучение за много международни ученици, търсещи висококачествено образование в Европа. Привличаща ежегодно около 40 000 младежи от цял свят, през последните години Италия се превърна в популярна дестинация за придобиване на диплома за международно средно образование.

Ето и нашите предложения за пансионни училища в Италия:

H-INTERNATIONAL SCHOOL

Кампусът на H-International School е разположен близо до Венеция, на 10 минути от международното летище Марко Поло и от плажа Jesolo....

Institut Saint-Dominique Rome (ISD)

Institut Saint-Dominique е пансионно училище, намиращо се в Рим. То е едно от най-престижните френски училища в Италия.

International school of Milan

Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Баранзате.

St Louis School

St Louis School се намира в Милано, един от най-известните градове в Италия, с богато историческо наследство и атмосфера, благодарение на впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано. Училището е в близост до известния парк Parco Sempione и входа Arco della Pace и на 14 км от летище Мила.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users