Пансионни училища в Ирландия

Пансионни училища в Ирландия

Ирландия е една от най-развитите, най-богатите и спокойни държави в света. Държавата предоставя пълна свобода на словото, както политическа и икономическа свобода. Страната има висококачествена среднообразователна система, която е всепризната. Средното образование в Ирландия се определя като едно от най-добрите, тъй като дава на своите възпитаници стабилна основа да продължат образованието си където пожелаят.

Пансионните училища в Ирландия предлагат богата академична история, много голямо разнообразие от учебни дисциплини, модерна учебна база и съоръжения. Пребиваването с цел получаване на средно образование в най-малката държава във Великобритания дава уникална възможност за опознаване отблизо на нейната интересна история, култура и запомнящи се природни забележителности. Най-добрият английски език, който може да се чуе по света е именно в Ирландия. Тази консервативна и безопасна страна, с дълбоки семейни традиции може да се похвали с 98% грамотност на възрастното население, което се дължи на дългогодишните традиции в средното образование в Ирландия.

Пансионните училища за средно образование в Ирландия могат да се похвалят с образователна система, която превъзхожда всеки друг регион във Великобритания по отношение на академичните постижения на учениците при полагането на изпитите за международните програми GCSE и A Level. Когато това висококачествено средно образование в Ирландия се комбинира с традиционна, ориентирана към семейството общност, красиви пейзажи и редица атрактивни предложения за пансионно обучение, резултатът е конкурентноспособност във всяка една точка на света.

Статистиките показват, че 95% от завършващите средно образование в пансионно училище в Ирландия продължават образованието си в университети, включително в Oxford и Cambridge.

Таксите за пълен пансион в пансионните училища в Северна Ирландия са средно с 30% по-ниски от таксите в aнглийските колежи. 

Ето предложенията за бординг училища в Ирландия на агенция Скай Лайнс:

 

 

Campbell College Belfast

Campbell College Belfast се намира в Източен Белфаст, област Антрим, Северна Ирландия. Той разполага с над 100 акра зелени площи. Летище Белфаст е на 30 минути път с кола, малкото летище Белфаст Сити e само на 5 минути път, а Лондон - на 1 час път със самолет от колежа.

Тhe Royal School, Dungannon

The Rоyal School, Dungannon е едно от първите пансионни училища в Ирландия с богата и интересна история, стартираща през 1608 година. То има дългогодишна висока репутация благодарение на отличните резултати на своите възпитаници. В училището се обучават 52 ученици на пансион, 42 от които международни, а 95% от завършващите продължават образованието си в университети, включително в Oxford и Cambridge. Училището предлага традиционно английско образование с фокус върху академичните програми 2-year GCSE и A-level, предоставяйки много голям избор от учебни предмети и дейности.