Пансионни училища в Дания

Пансионни училища в Дания

Дания, известна още като страната на викингите, е една от най-старите европейски държави. Населението й е смесица от различни националности и наброява 5,5 млн. души.

Дания е сигурна и безопасна държава с ниско ниво на престъпност, отлична здравна система и чиста околна среда, а според последни проучвания датчаните са най-щастливите хора в света.                                                                                                                                                

Социалната система е стабилна, икономиката - силно развита. Страната е световен лидер по възобновяема енергия. Дания се гордее с изключително красива природа и неизчерпаеми възможности за туризъм.  Интересен факт е, че всяка точка на територията й се намира на 50 км разстояние от брега.  Символ на страната  е статуята на Малката русалка от приказата на Андерсен, която привлича милиони туристи в столицата Копенхаген. 

Образователната система има дългогодишна академична традиция и се характеризира с динамичен стил на преподаване и отлични научни постижения. Висшето образование в страната е безплатно.

Ето и предложението на “Скай Лайнс” за пансионно училище в Дания:

Ranum Efterskole College

Ranum Efterskole College е разположен в Ранум, който е датски град в живописна провинциална местност в северната част на полуостров Ютланд. Ранум е известен с богата история и традиции в областта на образованието.

 

BGI Academy

BGI Academy е разположена на полуостров Ютланд - на 260 км от летище Копенхаген. Ютланд е една от най-гъсто населените части на Дания, а и една от най-развитите в икономически план.