Пансионни училища в Дания

Пансионни училища в Дания

Намираща се в северна Европа кралство Дания е известно с хилядолетната си история, защото е една от най-страите европейски държави. Заселена от 12500г. пр. Хр.. Страната се слави и с викингите, които са населявали тези земи. Но не само с история е прочута, средното образование в Дания привлича все повече международни ученици, благодарение на постоянните инвестиции в образованието и високия стандарт на живот. 

Населението на страната е 5,5 млн. души и е смесица от различни националности. Дания е безопасна и сигурна държава с ниско ниво на престъпност, безупречна здравна система и чиста околна среда, това са само част от причините средното образование в Дания да е търсено от ученици с различни националности. Според последни данни датчаните са най-щастливите хора в света, въпреки че максималните температури рядко се качват над 16С.          

Кралство Дания си е извоювало място и в световните класации на най-добрите училища за средно образование и колежи. Датската система за средно образование се основава на факта, че гимназистите изучават и практикуват това, което ще им послужи в бъдещата кариера. Средното образование в Дания е фокусирано върху това знанията да са приложими на практика. Целта на датското образование е младежите да получат практична подготовка за по-нататъшното им обучение и професионален живот. След взимане на диплома за средно образование в Дания над 85 процента от гимназистите съумяват да разгърнат своя потенциал, да демонстрират увереност в знанията си и да продължат образованието си в престижни международни университети.                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Социалната система е стабилна, икономиката - силно развита. Страната е световен лидер по възобновяема енергия. Дания е интересна дестинация са средно образование, защото тя се гордее с изключително красива природа и неизчерпаеми възможности за туризъм. Може да завършите средно образование в Дания по една от следните образователни програми: IGCSE, AS-level, A-level, които са своеобразен трамплин към добрите университети.

Интересен факт е, че всяка точка на територията й се намира на 50 км разстояние от брега.  Символ на страната  е статуята на Малката русалка от приказата на Андерсен, която привлича милиони туристи в столицата Копенхаген. 

Образователната система за средно образование в Дания има дългогодишна академична традиция и се характеризира с динамичен стил на преподаване и отлични научни постижения. Висшето образование в страната е безплатно.

Ето и предложението на “Скай Лайнс” за пансионно училище в Дания:

Ranum Efterskole College

Ranum Efterskole College е разположен в Ранум, който е датски град в живописна провинциална местност в северната част на полуостров Ютланд. Ранум е известен с богата история и традиции в областта на образованието.

 

BGI Academy

BGI Academy е разположена на полуостров Ютланд - на 260 км от летище Копенхаген. Ютланд е една от най-гъсто населените части на Дания, а и една от най-развитите в икономически план.