Пансионни училища в България

България не изостава от световните тенденции в областта на средното образование. И в нашата красива и богата на история страна може да се получи образование завършващо с международно признати дипломи.

Агенция Скай Лайнс си партнира с едно от добрите училища в България - частна профилирана гимназия „Класик“. От август 2012г. училището е регистрирано към министерството на образованието във Великобритания като британско международно училище. Учениците, избрали да получат своето средно образование в това училище, могат да се възползват от британския стандарт в областта на образованието. Училището е сертифициран образователен и изпитен център на Microsoft и акредитиран ETS център за полагане на изпита TOEFL iBT, както и член на COBIS (Council of British International Schools). 

В частното училище се утвърждават ценности като демокрация, свобода, човешки права и законност. Насърчават се любопитството и креативността у младите хора. Цялото средно образование в частната гимназия се изгражда върху концепцията за многослойната личност, като се развиват разумът, логиката и емпиричното разбиране на нещата. Образователната система е насочена и към интуитивните, естетически, социални и творчески форми на интелекта.

Средно образование в частна профилирана гимназия „Класик“ можете да получите и по системата на IB диплома. От 2019 година частната гимназия е част от семейството на IB world school.  

Нашето предложение за средно образование в България можете да намерите тук:

 

Частна профилирана гимназия "Класик"

Класик“ е оторизиран образователен център към EDEXCEL за провеждане на обучениe и изпити по Националната Британска Oбразователна Програма (British National Curriculum) и получаване на образователни квалификации International GCSE и GCE Advanced Level , които са едни от най-важните изисквания на повечето университети в чужбина...

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users