Пансионни училища в Белгия

Кралство Белгия е интригуваща държава, кръстена на келтското племе “Белги“, което е изчезнало много векове преди основаването ú през 1830 година. Тя е страна с много богата и същевременно интернационална култура. Една от основните причини за сформирането ú като държава е целта да отслаби френското влияние в региона. Днес държавата не само е преживяла историческите и политически превратности на времето, но е и седалище, и политически център на Европейския съюз. В нея са разположени редица институции на ЕС и НАТО. В следствие на изброените факти не е изненада че, в пансионните училища в Белгия, образователните стандарти са много високи.

Тази страна е с три официални езика – френски, немски и холандски, но в редица интернационални пансионни училища в Белгия може да се получи средно образование на английски език. Решилите да учат там, получават много добра езикова подготовка и в повечето случаи овладяват три и повече езика.

пансионни-училища-в-белгия

Пансионните училища в Белгия се славят с доброто си международно образование и приветливо отношение към чуждестранните ученици. Дипломата от пансионните училища в Белгия се признава в голяма част от университетите по света. Средно образование в Белгия може да се изучава по програмата International Baccalaureate (IB), а в пансионното училище в Брюксел, с което агенция Скай Лайнс си партнира е единственото в района, което работи и по програмата Advanced Placement (AP).

Ето предложенията за бординг училища в Белгия на агенция Скай Лайнс:

St.John’s International School

Училището е разположено в град Уотърлу, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users