Institut Monte Rosa

Монтрьо, Швейцария

Възраст на учениците:
8-19 год.

Годишна такса:
CHF 67 000

Образователни програми:
Anglo-American Junior & High School, Trans-Academic Program
Запитване

Местоположение

Institut Monte Rosa се намира в Монтрьо, Швейцария на брега на Женевското езеро.

За училището

Институт Монте Роса е едно първите училища, основани в Швейцария. Създаден през 1874г., Монте Роса предлага широк спектър от академични програми, включващи основните учебни дисциплини и интензивно езиково обучение. Преподавателите са ентусиазирани, а близката до семейната атмосфера среда спомага за бързото усвояване на учебния материал. Класовете са малки, а обучението е индивидуално. Ползотворното взаимодействие между учители и ученици дават оптимални резултати. Непрекъснатият диалог и удовлетворението от постиженията на учениците оформят техния характер и ги подготвят да се справят с живота извън училище.

Учебни програми

-Anglo/American Section (обучение на английски език): Junior high school и High school program до 13-ти клас и подготвителни курсове за университети

-Trans-Academic program: подготвителни курсове за Business school и Hotel management school

-Езиково обучение: френски, английски, немски, испански и италиански език

-Летни и зимни курсове : продължителност минимум 2 седмици 

Настаняване

Момчетата и момичетата се настаняват в отделни стаи с 2 или 3 легла в зависимост от тяхната възраст. Единични стаи се предлагат срещу допълнително заплащане. Всички помещения са отлично обзаведени и имат прекрасна гледка към Женевското езеро.

Спорт и развлечения

Монте Роса предлага летни и зимни спортове, които могат да се тренират както на открито, така и на закрито в базата на училището. През зимата основните спортни дисциплини са фитнес, плуване, кънки на лед. Организират се също и ски/сноуборд екскурзии до известни ски курорти като Morgins, Leysin, Les Diablerets, Gstaad, Verbier и Crans Montana. През лятото учениците могат да тренират футбол, баскетбол, волейбол, планинско колоездене, плуване, водни ски, сърф и ветроходство.

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да представят академична справка от последните две учебни години. Тестове по английски език и математика се държат, след като ученикът е приет.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник