Institut auf dem Rosenberg

Санкт Гален, Швейцария

Възраст на учениците:
10-20 год.

Годишна такса:
CHF 84 000

Образователни програми:
GCSE, A Level, Swiss Matura, German Abitur, Maturita Italiana
Запитване

Местоположение

Institut auf dem Rosenberg е разположен в живописния град Санкт Гален между езерото Констанс и връх Сентис в швейцарските Алпи. Старинният град е седмият по големина в Швейцария и е известен с банки, университети, театри, концертни зали и музеи, както и със своето абатство - световно културно наследство на Източна Швейцария. Чист въздух и балансиран климат с четири сезона допълват възможностите за спорт на открито и пълноценна почивка. В спокоен жилищен район на площ от 100 000 кв. м са разположени сградите на колежа, заобиколени от ливади.

За училището

Institut auf dem Rosenberg е основан преди повече от 120 години и е един от най-реномираните колежи в немскоезичната част на Швейцария. Залага се на изграждане на балансирани личности чрез академичната подготовка, овладяването на чужд език и на чувството за социална отговорност. Към учениците има специални изисквания за облекло.

Настаняване

Учениците се настаняват в единични и двойни стаи, със или без самостоятелен санитарен възел. От 14-годишна възраст момчета и момичета са в отделни общежития. Храненето на децата е съвместно с преподавателите и персонала на колежа в обща трапезария.

Спорт и развлечения

В Institut auf dem Rosenberg се отделя голямо значение на спорта и възможностите за спорт са наистина разнообразни - каране на ски, сноуборд, спускане с шейни, пързаляне със зимни кънки, водни ски и тенис през лятото, футбол, баскетбол, планинско колоездене, скално катерене, голф, плуване, танци, ролери и фехтовка. На разположение е спортният център Сантис Парк, концертната зала, музеите, библиотеките, галериите, кината, кафенетата и добрите ресторанти в града. Колежът организира и специални събития като училищен карнавал, ски и сноуборд състезания, фитнес дни, гала вечери, тематични вечери и съботно-неделни екскурзии до европейски столици. Най-специалното събитие от социалния календар на Institut auf dem Rosenberg е ежегодният Бал на Розенберг с участието на всички ученици заедно с родителите и гости от всички краища на света.

Изисквания за прием

За прием в колежа се изисква попълнен формуляр за кандидатстване, академична справка за последните 3 години и препоръка от преподавател на английски език.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник