Collège et Lycée Saint-Charles

Collège et Lycée Saint-Charles

Детайли

Място: Porrentruy, Switzerland
Годишна такса CHF 61 400 – CHF 77 000
Образователни програми Swiss Matura (in French); Bilingual Swiss Matura (in French and in English); International Baccalaureate (IB) Diploma in English
Възраст на учениците 13 – 18 г. (IB Programme); 10 – 20 г. (Swiss Matura)

Местоположение

Основано през 1897 г., Collège et Lycée Saint-Charles е селективно училище, разположено в кантона Юра, Швейцария, в близост до летището в Базел. Заобиколено със зеленина, училището се намира в подножието на великолепен замък. С близо около 7000 жители, малкият град е известен със своите многогодишни традиции в сферата на образованието, отвореността си към широкият свят и призванието си да стимулира жаждата за знания.

За училището

Модерният кампус на училището се състои от административна сграда, сграда, в която се провеждат учебните занятия, красив параклис и спортният комплекс наречен Léon Burrus. Към днешна дата тук се обучават около 150 ученици от цял свят. Класовете са организирани в групи от не повече от 10 ученика. 100% от завършилите са приети в университет, като 90% продължават образованието си в швейцарските университети, които са едни от най-селективните в света. Някои от завършилите успяват да влязат и в Stanford University.

Учебни програми

Обучението е по швейцарската образователна система- Swiss Matura или по международната програма IB. Учениците започват изучаването на английски и френски език още от 10 г. възраст в началното училище, което дава възможност на чуждестранните възпитаници да имат достъп до швейцарски университети, след като получат своята швейцарска диплома за средно образование, без да се явяват на кандидатстудентски изпити. Благодарение на партньорството с други училища, възпитаниците на Saint-Charles имат възможност да изучават интензивно немски и испански език.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват отделно в самостоятелни стаи. На разположение на учениците в общежитията са занималня и библиотека. През свободното си време учениците, могат да използват фитнес, вътрешен плувен басейн и помещенията за отдих.

Спорт и развлечения

Училището предлага голямо разнообразие от спортни занимания, както индивидуални, така и групови. В свободното си време учениците могат да се занимават и с балет, хорово пеене, театър, филмово изкуство и други. Ежеседмично се организират и екскурзии до местни забележителности.

Изисквания за прием:

Училището приема само по 25 нови ученика всяка година, като кандидатите полагат входящи изпити по английски и/ или френски език и математика. Също така се изискват: академична справка от текущото училище за последните 2 години, препоръка от учител от текущото училище, мотивационно писмо, интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Collège et Lycée Saint-Charles в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users