Collège Alpin International Beau Soleil

Collège Alpin International Beau Soleil

Детайли

Място: Villars-sur-Ollon, Switzerland
Годишна такса CHF 111 980
Образователни програми MYP, IBDP, American High School Diploma
Възраст на учениците 11 – 18 г.

Местоположение

Основан през 1910 г., Collège Alpin International Beau Soleil е едно от най-престижните частни пансионни училища в Швейцария. Разположен в красиво и безопасно селце в швейцарските Алпи, на 1350 метра надморска височина, колежът предлага един истински международен образователен опит.

За училището

В семейната атмосфера на колежа се обучават 260 ученици от 57 държави, като на всеки ученик се предоставя индивидуално внимание в домашен уют. Вълнуващите преживявания, както в класната стая, така и извън нея, образователните пътувания по света, планинските предизвикателства и зимната ски програма на колежа, помагат на учениците да развият едно по-добро разбиране и оценяване на света около тях, както и да придобият умения, включващи устойчивост, работа в екип и сътрудничество, които са важни за тяхното бъдеще.

Учебни програми

Обучението в колежа в средните класове (6-10 клас) е по програмата Middle Years Programme (MYP). В гимназията учениците могат да изберат да продължат образованието си по международната програма The International Baccalaureate (IB) или по американската образователна система - American High School Diploma. Обучението по програмата IB може да бъде на английски, френски или двуезично, взависимост от езиците, които владее всеки ученик.

Настаняване

Колежът разполага с общо пет общежития, като предлага настаняване на пълен пансион за ученици от 57 държави на възраст между 11 и 18 г. Момчета и момичета се настаняват в отделни сгради. Следучебната програма включва пейнтбол екскурзии, планинско катерене, както и посещения на местни замъци, Женевското езеро, филмови прожекци, арт галерии, музеи и др.

Спорт и развлечения

Учениците са насърчени да се възползват от чудесната локация на колежа сред Швейцарските алпи, благодарение на която могат да водят активен начин на живот. Училището предлага голямо разнообразие от спортове, като сноуборд и ски са най-практикуваните през зимата. Учениците могат да участват и в клубове по баскетбол, футбол, бадминтон, плуване, танци, гимнастика и др.

Изисквания за прием:

При кандидатстване в колежа се полагат изпити по английски език и математика, както и интервю с академичния директор.

Изисква се също и предоставяне на академична справка и препоръка от текущото училище и мотивационно писмо.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Collège Alpin International Beau Soleil в България.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users