SEK – El Castillo International School

SEK – El Castillo International School

Детайли

Място: Мадрид, Испания
Годишна такса EUR 30 000
Образователни програми IB Program, Spanish Bachillerato
Възраст на учениците 11 - 18 г.

Местоположение

Намира се във Villafranca del Castillo, само на ръка разстояние от испанската столица Мадрид.

За училището

SEK – El Castillo е частно дневно и бординг училище основано през 1972 г. и е едно от деветте учебни заведения представляващи SEK Education Group. През 2019 г. е избрано сред 30те най–забележителни училища в Испания от вестник El Espanol. В момента обучава 1210 деца, като около 80% от тях са испански граждани, а другите 20% представляват държави като: Аржентина, Бахамските острови, Белгия, България, Канада, Чили, Китай, Колумбия, Хърватия, Чехия, Дания, Франция, Германия, Италия, Монако, САЩ, Великобритания. 76% от учителите са испанци, а останалите 24% представляват Аржентина, Канада, Франция, Германия, Великобритания, Италия, Мексико, САЩ, Румъния.

Учебни програми

Предлагат се програмите IB (International Baccalaureate), която е въведена през 1977 г., MYP (Middle Years Programme) през 1996 г. и PYP (Primary Years Programme) през 2012 г. При IB Diploma програмата, учениците избират между обучение изцяло на английски, изцяло на испански или смесено, а при испанското Bachillerato избират някои предмети на английски.  Има и възможност за изучаване на допълнителни езици като немски, френски и китайски. След завършване на обучението си, учениците биват приети в престижни университети вклютително и University of Utrech, University of Toronto, Cambridge University, Oxford University.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитие, като момчета и момичета са в отделни сгради. Учениците настанени на пансион са представители на 15 държави по света.

Спорт и развлечения

Училището разполага с най–различни възможности за спорт: тенис, плуване, фитнес, баскетбол, таекуондо, аеробика, танци, конна езда, балет. Предлагат се и извънкласни занимания като драма, музика, изкуство, читателски клуб, посещаване на музеи, участие в спортни събития и др.

Изисквания за прием:

  • Ниво на владеене на английски език (минимум B2);
  • Академична справка за последните 2 години на обучение от текущото училище;
  • провеждане на Skype интервю.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.