Пансионни училища в Гърция

Често асоциираме Гърция с безкрайни плажове, древна история и жарко слънце, но става ли въпрос за пансионно училище в Гърция, нашата съседка може да осигури академична подготовка на високо и международно ниво.

 
Гърците се гордеят много със своята история в областта на средно образование. Те имат над 20 пансионни училища, разположени в близост до Солун и Атина. Много от пансионните училища в Гърция са свързани с училища и колежи в други страни. Основно те са от Великобритания и Сащ. Повечето пансионни училища в Гърция предлагат обучение на гръцки и на английски език. Пансионни училища в Гърция

Средното образование в Гърция е базирано на дългогодишни традиции, култура и история. Тази наша южна съседка е единствена в континентална Европа с най-много ученици в частни училища – около 6 на сто. Англоезичните държави като Великобритания традиционно имат доста повече, но за Гърция това е изненадващо висок процент.

Едно от големите преимущества на пансионните училища в Гърция е, че тя е близо до България. Учащите там, могат да пътуват значително по-често, а междувременно да се образоват по американската система за средно образование. Тя е предназначена за момичета и момчета от седми до дванадесети клас. Учениците се подготвят съобразно американската образователна система, като завършват с квалификацията за средно образование в САЩ American High School Diploma. Предлага се и подготовка за международна образователна програма International Baccalaurete.

 

Агенция Скай Лайнс си партнира с едно от най-добрите пансионни училища в Гърция. Намиращо се  в прекрасния пристанищен град Солун. Вижте нашето предложение за пансионно училище в ГърцияPinewood School The American International School of Thessaloniki тук:

 

Pinewood School

Pinewood School е основано през 1950 год. и вече 60 години предлага обучение по американската система за средно образование на момичета и момчета от седми до дванадесети клас. В училището се обучават деца от 35 националности като основният език на преподаване е английският ...

American Academy Limassol

American Academy Limassol се намира във втория по големина град в Кипър - Лимасол, на Средиземно море. ...

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users