Пансионни училища в Германия

Средното образование в Германия е синоним на качество. То отваря вратите за възпитаниците му към една от най-успешните системи за висше образование в света – немската, а международните пансионни училища в Германия дават възможност за висше образование в целия свят.

Средното образование в Германия се базира на солидна теоретична основа и широки практически познания. Германия предлага средно образование за ученици от различни националности. Това е държава, която се слави с безупречната си академична подготовка. Средното образование в Германия е насочено към личностното развитие на всеки ученик, като се взимат под внимание неговите характерни социални умения както и неговите таланти и възможности.

В международните пансионни училища в Германия, с които си партнираме, учениците трябва да се явят на зрелостни изпити след 12-ти или 13-ти клас. Това представляват матурите в средното образование там. Известни като German Abitur, а официалното им наименование е Аllgemeine Hochschulreife. Те са подходящи за практическо образование и за профилиране в конкретна сфера. В повечето пансионни училища за средно образование в Германия в горните класове има програми за кариерно развитие. Те дават насоки и помощ при кандидатстването в университет.

 Средно образование в Германия

Агенция Скай Лайнс Ви представя едни от най-търсените и реномирани училища за средно образование в Германия. В тях всеки гимназист може да се обучава освен по класическата немска система за диплома German Abitur и по международната програма International Baccalaureate.

 

Berlin Brandenburg International School

Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 560 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и ...

Pädagogium Bad Sachsa

Bad Sachsa е малко градче на южния склон на планината Хартц, което се слави с чистия си въздух и мек климат. Самото училище се намира в тих и спокоен район до планината Ravensberg, където в непосредствена близост има ски курорт с писти...

Schloss Hohenwehrda School

Schloss Hohenwehrda School е пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика. To е идеалното място да прекарате една академична година в Германия, а също така и идеалното място за подготовка, за да вземете немската диплома за средно образование – Abitur...

Schloss Neubeuern

Schloss Neubeuern е международно училище основано през 1925г., което се счита за едно от най-добрите частни училища в Германия. Schloss Neubeuern е с не много голям размер и в него се обучават около 220 деца в малки класове от по 10-12 души...

Schule Schloss Salem 

Schule Schloss Salem се намира в живописния район на град Залем, близо до Щутгарт. Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат International Baccalaureate.  

St. George's School, The British International School

St. George’s School е международно пансионно училище, което следва британската образователна система. От създаването на училището през 1985г. до сега, учителите насърчават индивидуалните заложби и таланти на учениците..

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users