Wellington College

Кроторн, Баркшиър, Великобритания

Възраст на учениците:
13-18г.

Годишна такса:
GBP 38 220

Образователни програми:
GCSE, A level, IB
Запитване

Местоположение

Wellington College (Уелингтън Колидж) се намира в Кроторн, Баркшиър, на 60 км. югозападно от Лондон. За сравнение най-близкото летище до града е Хийтроу.

За училището

Колежът има 150-годишна история и е едно от най-елитните учебни заведения във Великобритания. Основан е от кралица Виктория в чест на най-великата личност в историята на британската армия – дюка на Уелингтън. Сградите на училището се отличават с уникална барокова архитектура, а успехите на възпитаниците му са впечатляващи.

Програми

GCSE, A Levels, IB

Настаняване

Общежитията на колежа са 14, някои са в самия кампус, а други извън него. По-малките ученици са настанени в стаи с 4-6 легла, а по-големите – в самостоятелни или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база се състои от 16 игрища за ръгби, 12 за крикет, 6 за футбол, модерна фитнес зала, кортове за тенис и скуош. Училището има много добри резултати в различните национални шампионати. Редовно се организират екскурзии, посещение на изложби, театрални представления, мюзикъли и др.

Изисквания и прием

Колежът е изключително селективен, кандидатства се поне 2 години по-рано с изпити по английски, академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник