Oxford Tutorial College

Оксфорд, Великобритания

Възраст на учениците:
15 – 19г.

Годишна такса:
при запитване (определя се взависимост от избраната програма и тип настаняване)

Образователни програми:
APP, GCSE, A levels и BTEC
Запитване

Местоположение:

Училището е разположено в древния център на град Оксфорд, който е дом на един от най-старите университети в света и е известен със своята впечатляваща архитектура. Репутацията на Оксфорд като световен център за образование и култура се развива в продължение на векове.

За училището:

Основан през 1988г. Oxford Tutorial College е един водещите частни колежи във Великобритания предлагащ обучение по програмите A levels за ученици от 15-19г. възраст. Класовете са организирани в групи по не повече от 6 деца.

Училището предлага избор от повече от 40 предмета за обучение по програмите GCSE и A levels.

Учебни програми:

·         APP (Academic Preparational Programme) – програмата е създадена за международни ученици с цел подобряване нивото на английски език, за подготовка за A levels и BTEC програми;

·         GCSE;

·         A-levels;

·         BTEC – Business Studies.

Видове настаняване:

·         Настаняване в общежитие на територията на училището (16+ години) – предлагат се самостоятелни стаи със собствен санитарен възел, като момчета и момичета се настаняват в различни крила на сградата.

·         Настаняване в общежитие извън територията на училището (18+ години) - децата живеят в общежитие от типа три свързани по между си градски къщи. Някои стаи имат общ санитарен възел, други самостоятелен.

·         Настаняване в приемно семейство (15+ години) - осигурява се самостоятелна стая, закуска, вечеря и възможност за ползване на кухня.

·         Самостоятелна частна квартира (18+ години).

Спорт и развлечения:

Заедно с предлаганите академични програми, учениците могат паралелно да вземат и курсове в сферата на изкуствата, музика, право, тенис на маса и футбол.

Децата имат възможност да тренират баскетбол, футбол, бадминтон, скуош и тенис през лятото. На разположение са също така фитнес и два плувни басейна.

В свободното време се организират кино и международни вечери, благотворителни събития и др.

Учениците се насърчават да вземат участие в множеството културни събития в Оксфорд. Градът предлага всекидневни театрални постановки, кино прожекции, както и посещения на музеи и галерии.

Изисквания за прием:

·         Skype интервю

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Oxford Tutorial College в България.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник