Felsted School

Felsted School

Детайли

Място: Felsted, Essex, UK
Годишна такса GBP 25, 485 – GBP 37, 485
Образователни програми GCSE, A Level, IB Programme
Възраст на учениците 9 – 18 г.

Местоположение

Училището се намира в северната част на известното историческо графство Есекс, само на час от Лондон и Кеймбридж, в близост до летищата Стейнстед и Хийтроу.

За училището

Основано през далечната 1564 г. и разположено върху площ от 80 хектара, Felsted School приветства ученици от цял свят. Учебната програма е поднесена по вълнуващ и стимулиращ начин, а малките размери на класовете спомагат за индивидуалното развитие на всеки ученик. Училището разполага с отлични спортни съоръжения, които включват просторни игрища, отопляеми външни и вътрешни плувни басейни, кортове за скуош и тенис, професионален фитнес салон, музикално училище и напълно оборудвана зала за театрални и музикални представления.

Учебни програми

Felsted School предлага обучение по традиционната британска система с програмите GCSE, A Level и по международната програма IB. Всяка една от програмите разполага с широка гама от предмети. По отношение на резултатите:

  • 82% са постигнали A*-C на изпитите за A Level;
  • 46% са постигнали 9-7 (A*-A), а 80% 9-5 (A*-C) на GCSE изпитите.

 Училището е известно със своите водещи програми за съвместно обучение и лидерство. Такова е установеното партньорство с Junior Guildhall School of Music.

Настаняване

Общият брой на общежитията е осем, като момчета и момичета се настаняват отделно. Спалните помещения са комфортни и светли, като по-големите деца са в единични стаи.

Спорт и развлечения

В извънкласните часове учениците имат възможност да практикуват ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис, фулбол, баскетбол и др. Ходеното на пазар и на кино прожекции в Брейнтрий, Челмсфорд и Кеймбридж са част от нещата, които учениците обичат да правят като извънкласни занимания, както и посещението на местни ресторанти, тематични паркове и туристически забележителности.

Изисквания за прием

Представя се академична справка, полага се входящ тест за определяне на нивото на английския и се провежда Skype интервю.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.