Chase Grammar School

Детайли

Място: Канък, Стафордшър, Великобритания
Годишна такса GBP 32 448
Образователни програми GCSE (1 или 2 години), A level (1 или 2 години)
Възраст на учениците 11-18г.

Местоположение

 
Канък, Стафордшър, е историческо и церемониално графство в регион Уест Мидландс и се намира на около 20 минути разстояние от Бирмингам, втория по население град в Англия и Обединеното кралство. Най-близките летища са Бирмингам, Манчестър и Хийтроу.

 
За училището

 
Основният кампус на Chase Grammar School е разположен на 20 000 кв. м. Обучават се около 300 деца, 30% от които чуждестранни. Grammar School се доказва с качествено образование и отлични резултати при преминаване на изпитите, с високи академични постижения и мотивация на възпитаниците. Училището предлага ексклузивно Chase Football Academy Academic Premium за новопостъпили по програмите GCSE и A-Level. Включва пълен пансион, 4 сутрешни тренировки седмично с треньори от Астън Вила и възможност за срещи с професионални футболисти. Възпитаниците на училището продължават образованието си в университети като Кеймбридж, Бат и Уорик


Настаняване

 
Lyncroft House е главното общежитие за настаняване на учениците - прекрасно реставриран стар манастир с капацитет за настаняване на 60 деца в 33 обновени стаи. Училището разполага с още няколко къщи за 100  деца с единични или двойни стаи.

 
Спорт и развлечения


Спортната база предлага възможност за практикуване на голф, коннa eзда, футбол, бадминтон, баскетбол, плуване в закрит басейн, волейбол, тенис, крикет и хокей. През уикендите се организират екскурзии с опознавателен характер до Франция, Италия, Централна Англия и Австрия. След часовете учениците могат да се включват в клубове по интереси - драма, музика, танци и др.

 
Изисквания и прием


Академична справка от последните 2 години на обучение и апликационна форма. Провеждат се тестове по английски език и математика, както и интервю в Skype.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.