Bethany School

Гоудхърст, Кент, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 27 165 - GBP 30 585

Образователни програми:
GCSE, A-Level
Запитване

Местоположение

 
Bethany School е разположено в графство Кент в живописна местност, популярна като Градината на Англия. Лондон се намира на по-малко от час път с влак, а летищата Гетуик и Хийтроу са съответно на час и час и половина път с автомобил.


За училището

 
Bethany School е основано от преподобния Джоузеф Кендън през 1866 г. и днес е едно от малките преуспяващи училища в Англия с 400 ученици. Базата е разположена на 60 хектара площ сред горите на графството. Включва модерен научен център с 6 лаборатории и технически съоръжения. Възпитаниците на училището постъпват в елитните университети Cambridge, Imperial College, Brunel, Exeter и Edinburgh.


Настаняване

 
Настаняването в Bethany School може да е целогодишно и краткосрочно, в шест общежития с по 25 ученици. Всички стаи са уютно обзаведени, с общи бани и тоалетни, кухни, помещения за отдих и гледане на телевизия. Срещу допълнително заплащане се предлагат стаи със самостоятелен санитарен възел, както и алтернативно настаняване в приемни семейства.


Спорт и развлечения


Спортните съоръжения в Bethany School включват игрища на открито и закрити площадки, фитнес зала, стена за катерене, басейн на открито и студио за аеробика. Организират се спортни инициативи по тенис, баскетбол, футбол, бадмингтон, волейбол, стрелба с лък, фехтовка, тенис на маса, аеробика, карате, джудо, вдигане на тежести. Освен това има възможности и за други занимания - фотография, музика, сценични изкуства. Извън училището се предлага голф, езда, скално катерене, плуване, скуош, кану, боулинг, картинг и пейнтбол.


Изисквания и прием


От кандидатстващите ученици се изисква да положат специален изпит на английски език на самото училище. Тестът включва задачи по английски и математика за съответната възрастова категория. Допълнително се изискват академични справки и препоръки.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник