CATS College Canterbury

Кентърбъри, Великобритания

Възраст на учениците:
15-19 год.

Годишна такса:
GBP 34 980 - 39 480

Образователни програми:
Long and Short Term Boarding, GCSE, Pre A-Level, A-Level, IB Diploma, Foundation Course, Academic English
Запитване

Местоположение


Базата на училището се намира в близост до историческия център на Кентърбъри, годишно посещаван от над 2.5 милиона туристи. Кентърбъри е известен със средновековните си паметници на културата и ежегодния си културен фестивал с над 200 събития. Градчето, в което 25% от населението са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон и само на 3 часа от Париж.


За училището


CATS College Canterbury, известен също като Stafford House College, е основан през 1952 година като държавно училище, а по-късно се превръща в международно пансионно училище и в момента обучава приблизително 250 деца. CATS College Canterbury се помещава в две сгради на площ от 1 770 кв. м. В колежа се предлагат академичните програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Учениците се обучават в малки класове и всички имат личен учител настойник.


Настаняване


Настаняването е в общежития към училището, а за учениците над 18 години съществува опция за настаняване в приемни семейства в Кентърбъри. Децата и преподавателите се хранят заедно в голяма столова три пъти дневно.


Спорт и развлечения


Възпитаниците на училището се насърчават да се включват в отборите по футбол и нетбол, в извънкласни занимания, актьорско майсторство, философия, социология и в ученическия съвет. Организират се международни учебни пътувания, през последните години - в Индия, Италия и Франция.


Изисквания и прием


Приемат се кандидати на възраст над 14 години. Задължително се полагат тестове по английски език (в офиса на агенция „Скай Лайнс“). Взема се под внимание академична справка за последните 2 години от настоящото училище и препоръка от преподавател.
 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник