CATS College Cambridge

Детайли

Място: Кеймбридж, Великобритания
Годишна такса GBP 45 480 – GBP 48 450
Образователни програми GCSE, GCSE Preparation, Pre-programme, A Level, University Foundation, Academic English
Възраст на учениците 14 - 19 год.

Местоположение


Най-подходящото място за обучение на езика на съвременния бизнес свят и безспорен синоним на университетски град от световна величина, едновременно спокоен и космополитен – това е Кеймбридж. Градът предлага идеална рецепта за обучение и отдих. Красивите академични сгради са архитектурни паметници сами по себе си, a просторните зелени площи са оживени със студенти от всички краища на света.


За училището


CATS Cambridge е част от Cambridge Education Group - водеща британска компания за езиково и академично обучение. Възпитаниците на колежа се класират за прием във водещи университети като Cambridge, London School of Economics, Imperial College, St. Andrew’s и Edinburgh. В училището са застъпени академичните програми GCSE, Pre-A Level, A-level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Учениците се обучават в малки класове, всички имат личен учител настойник.


Настаняване


CATS Cambridge предлага две опции за настаняване - в приемни семейства или в общежития. Учениците се настаняват съобразно възрастта и пола си. Стаите в общежитията в базата на колежа са единични и двойни със самостоятелен санитарен възел.


Спорт и развлечения


Възпитаниците на училището се насърчават да се включват в отборите по футбол и нетбол, да участват в извънкласни занимания като актьорско майсторство, философия, социология и в ученическия съвет. Организират се международни учебни пътувания, които през последните години са в Индия, Италия и Франция.


Изисквания и прием


Приемат се кандидати на възраст над 14 години. Задължително се полагат тестове по английски език (в офиса на агенция „Скай Лайнс“) и се взема под внимание академична справка за последните 2 години от настоящото училище, както и препоръка от преподавател.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users