Chase Grammar School

Канък, Стафордшър, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18г.

Годишна такса:
GBP 32 448

Образователни програми:
GCSE (1 или 2 години), A level (1 или 2 години)
Запитване

Местоположение

 
Канък, Стафордшър, е историческо и церемониално графство в регион Уест Мидландс и се намира на около 20 минути разстояние от Бирмингам, втория по население град в Англия и Обединеното кралство. Най-близките летища са Бирмингам, Манчестър и Хийтроу.

 
За училището

 
Основният кампус на Chase Grammar School е разположен на 20 000 кв. м. Обучават се около 300 деца, 30% от които чуждестранни. Grammar School се доказва с качествено образование и отлични резултати при преминаване на изпитите, с високи академични постижения и мотивация на възпитаниците. Училището предлага ексклузивно Chase Football Academy Academic Premium за новопостъпили по програмите GCSE и A-Level. Включва пълен пансион, 4 сутрешни тренировки седмично с треньори от Астън Вила и възможност за срещи с професионални футболисти. Възпитаниците на училището продължават образованието си в университети като Кеймбридж, Бат и Уорик


Настаняване

 
Lyncroft House е главното общежитие за настаняване на учениците - прекрасно реставриран стар манастир с капацитет за настаняване на 60 деца в 33 обновени стаи. Училището разполага с още няколко къщи за 100  деца с единични или двойни стаи.

 
Спорт и развлечения


Спортната база предлага възможност за практикуване на голф, коннa eзда, футбол, бадминтон, баскетбол, плуване в закрит басейн, волейбол, тенис, крикет и хокей. През уикендите се организират екскурзии с опознавателен характер до Франция, Италия, Централна Англия и Австрия. След часовете учениците могат да се включват в клубове по интереси - драма, музика, танци и др.

 
Изисквания и прием


Академична справка от последните 2 години на обучение и апликационна форма. Провеждат се тестове по английски език и математика, както и интервю в Skype.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник