Bellerbys College Cambridge

Детайли

Място: Кеймбридж, Великобритания
Годишна такса GBP 21 639 - 31 560
Образователни програми A Level, 1 Year GCSE programme, Engineering Foundation and Science & Pharmacy Foundation
Възраст на учениците 13 -18г.

Местоположение

 
Кеймбридж - на 80 км от Лондон, е университетски град с дългогодишна акадмична история. Bellerbys College Cambridge е добър избор за чуждестранни ученици с интерес към технологии и иновации, защото колежът поддържа връзка с местни научни и инженерни сдружения.


За училището

 
Сградата на Bellerbys College Cambridge се намира срещу красивата ботаническа градина на града, близо до спирки на градския транспорт и на 5 минути пеша от центъра. В колежа се организират курсове специално за интернационални ученици – една година GCSE programme за специализация в A Level. Освен прием в най-добрите университети във Великобритания, A Level осигурява и широк избор на предмети в области като математика, психология и др. Възможностите Engineering Foundation и Science & Pharmacy Foundation courses  за чуждестранни студенти във Великобритания също са многобройни.

Настаняване

 
Учениците могат да изберат дали да бъдат настанени в общежитие с международна среда или в приемни семейства, споделяйки заниманията на семейството. И в двата варианта предлаганите условия са с висок стандарт. Стаите в общежитието могат да бъдат единични, студия или апартаменти. Училището предлага столова и общи стаи по интереси.


Спорт и развлечения


Спортните занимания са в областта на футбола, баскетбола, плуване, йога и др. Организират се екскурзии и посещения на забележителности и музеи. Възпитаниците на Bellerbys College Cambridge могат да се присъединяват към различни клубове по интереси и да участват в училищното списание.


Изисквания и прием


Апликационна форма и академична справка от предишното училище. За обучение по изкуство и дизайн се изисква портфолио.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.