St Gilgen International School

Св. Гилден, Австрия

Възраст на учениците:
10-18 год.

Годишна такса:
€ 50,500 - € 54,500

Образователни програми:
International Baccalaureate
Запитване

Местоположение

Международното училище St. Gilgen е построено на територията на градски парк, централно разположен в красивото село St. Gilgen - родно място на майката на Моцарт. St Gilgen се намира много близо до Залцбург и Мюнхен и запленява с прекрасните си гледки към езерото Волфгангзее. Родната къща на майката на Моцарт, Анна-Мария е превърната в музей и музикално училище, където децата от училището посещават уроци по свирене и пеене. Градчето предлага на учениците богата култура и разнообразни възможности за развлечение на открито.

За училището

Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва модерна библиотека, медиен център, арт и музикален център, арт ателие, студио за медийни продукции и модерни лаборатории. Извън училището децата имат достъп до модерен фитнес център, плувен басейн, стени за катерене, конна база, а през зимата се организират и ски занимания и планинско катерене.

Учебни програми

Академичната програма в училището следва рамката на International Baccalaureate, като курсовете се преподават на английски език. От 6 до 10 клас се изучава програмата Middle years която включва 8 учебни предмета. В 10-ти клас от учениците се изисква да предадат индивидуален проект, а през 11-ти и 12-ти клас се подготвят за университетски прием, като се изучават 6 предмета - 3 на високо ниво и 3 на стандартно ниво. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятия по творческа дейност, в курс по теория на знанието и да предадат дипломна работа. Сред предметите, които се предлагат има курсове по музика, изкуство и танци и медийни и филмови науки.

Настаняване

Курсистите се настаняват в новопостроеното общежитие към базата на St Gilgen, а се изхранват в три ресторанта в градчето. Вечерта учениците от пансионите прекарват времето си в самостоятелни занимания и почивка.

Спорт и развлечения

През извънучебното време на учениците се предлагат екскурзии до Залцбург и планински експедиции. Спортовете, между които могат да избират учениците са: плуване, ски, алпинизъм, ветроходство, водни спортове и езда. Същевременно се отделя внимание и на културното развитие на децата като се организират колективни посещения на музеи, концерти и други развлекателни занимания.

Изисквания и прием

В St. Gilgen се приемат кандидати като се вземат под внимание оценките им от настоящето училище за последните две години и на мотивацията им за академично отличие. Предлагат се и частични и пълни стипендии за талантливи деца с отличен успех.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник