Danube International School Vienna

Виена, Австрия

Възраст на учениците:
14 – 18г.

Годишна такса:
EUR 25 600 - EUR 27 000

Образователни програми:
IB Program
Запитване

Местоположение

Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.

За училището

Danube International School Vienna разполага с елегантна сграда, която е с идеална локация в центъра на Виена в близост до известният парк Пратер. Училището започва да функционира през 1992г. Днес в него се обучават около 535 деца от 60 различни държави. 99% от училищния състав представлява 29 националности. Въпреки че се преподава на английски, се ценят всички езици и в учебната програма са включени 20 други. Майчиният език на всеки ученик е от голямо значение и се насърчава неговото изучаване, поради критичната му роля в мислещите процеси, развитието на комуникативната компетентност и поддържане на културната идентичност.

Учебни програми

Училището подготвя своите възпитаници за получаване на диплома за средноо образование по IB програмата. След своето дипломиране учениците могат да кандидатстват и са приети в университети по целия свят като: Австриа, Европа, Англия, САЩ, Канада и Азия. Някои от тях са: University of Vienna, Bocconi university, University of Moscow, IE Business School of Madrid, University of Hong Kong, University of Durham, Imperial College of London, Oxford University, University of Cambridge, UCL, King’s College of London, University of Warwick, St. Andrew’s University, Columbia University, UCLA, Berkeley, Georgia Institute of Technology, New York University, Loyola Marymount University, University of Virginia.

Настаняване

Училището работи с общежитие, което осигурява настаняване за международни ученици, които са на пълнен пансион.

Спорт и развлечения

Предлагат се извънкласни занимания и спортове като: плуване; лека атлетика; гимнастика; балет; литературни, научни и спортни клубове; пеене; йога; фотография и други. Учениците са включени в на годишния училищен албум, журналистически и филмов клуб, благотворителни програми. Организират се и посещения на театрални постановки. Училището има свои собствени отбори по футбол, баскетбол и волейбол.

Изисквания за прием

Приемът е на база на наличие на свободни места. Изисква се:

·         попълване на апликационна форма

·         академична справка за предходни години

·         тест за проверка нивото на английски (при прием в 11 и 12 клас)

·         интервю с директора на училището

·         задължителен входящ тест за оценка на когнитивните умения

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Danube International School Vienna в България.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник