Пансионни училища в Австрия

Средно образование в Австрия

Говорейки за средно образование в Австрия, няма как да не споменем, че тази разположена в Централна Европа държава се слави като една от най-величествените европейски държави. Това е страна на велики владетели и световно признати музиканти и композитори. Столицата й Виена се явява основен финансов център. Тя е седалище на много интернационални организации и международни компании. Тази държава привлича и с архитектурната си красота и с доста наситения културен и социален живот.

Тези предимства на Австрия, както и централното и разположение в Европа я превръщат в една отПансионатни училища в Австрия водещите дестинации за образование в чужбина. Осланяйки се на дългогодишните си традиции в предоставянето на първокласно обучение в и извън класната стая, превъзходни спортни занимания и богат музикален и културен живот, Австрия предоставя една незаменима безопасна и стимулираща среда на обучение за международни ученици. Ето защо средното образование в Австрия е така търсено и желано.

Характерно за пансионните училища в Австрия, които предоставяме на вашето внимание е, че преподаването се води на английски език и първоначално не е необходимо учениците да владеят немски език. В последствие, в пансионните училища в Австрия немският език може да се изучава като част от учебната програма за средно образование в Австрия и това е отлична предпоставка за опознаване на местната богата култура.

Американското международно училище в Залцбург предоставя пансионно настаняване и обучение съобразно системата за средно образование в САЩ, а международното училище St. Gilgen, което също е близо до Залцбург, предлага международна образователна програма International Baccalaureate.

Ето предложенията за бординг училища  в Австрия на агенция Скай Лайнс:

Amadeus International School

AMADEUS International School Виена е единственото пансионно училище във Виена, което комбинира академично образование с отлично обучение по музика.

American International School

Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са ...

 

Danube International School Vienna

Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.

St Gilgen International School

Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва ...