Tersac School

Мелан-сюр–Гарон, Франция

Възраст на учениците:
11 - 18г.

Годишна такса:
EUR 24 285 - EUR 29 900

Образователни програми:
French Baccalaureate
Запитване

Местоположение

Tersac School се намира в живописното градче Мелан-сюр–Гарон, между Бордо и Тулуз, само на час път от международното летище Мериняк. Местоположението на града в Югозападна Франция му осигурява много предимства като отдалеченост от градския шум и стрес и осигуряване на здравословна среда за живот и учене.

За училището

Tersac School е престижно частно училище, основано през 1964 година. Впечатляващ е фактът, че всички възпитаници на училището преминават с високи резултати изпитите от програмата French Baccalaureate. Tersac School е традиционно училище и едновременно с това лидер в иновативната педагогика, което осигурява желания баланс между сериозно академично обучение и извънкласни занимания (спорт, културни събития, клубове по интереси). Освен това е едно от малкото френски училища с настаняване на пълен пансион за деца между 11 и 18 години. Всичко това прави Tersac School училище, което вярва в ценности като уважение, себеразвитие, взаимопомощ и сигурност. Класовете са малки - до 16 ученици. Това, заедно с отдадените и мотивирина учители, създава перфектен баланс между академичното развитие и извънкласните дейности.

Програми

FRENCH BACCALAUREATE (secondary school diploma)

Френската диплома за средно образование е задължителен елемент при приема     във френски университети. Тя осигурява сериозна академична подготовка и е призната в цяла Европа. Всеки, който има високо ниво по френски език, може да учи по френската система за диплома за средно образование (11-12-13 клас). Предимства на Baccalaureate са, че стимулира критическо мислене и изследователска дейност, които развиват персонални идеи и мнение. Училището предлага:

 

Курсове по време на ваканциите.
Френски като чужд език.
Спортна програма.
Международни отношения.
Личен педагог.

Настаняване

Настаняването в Tersac School може да е на пълен пансион в общежития, които са разделени на момичета и момчета, в стаи за 4-5 или 6-8 деца, или в приемно семейство. Семействата се избират внимателно от училището и могат да бъдат от английски, немски, френски и друг произход. Стаите са удобни и са подходящи за едно или повече деца, в зависимост от семейството. Приемните семейства са отговорни за воденето и прибирането на децата до и от училище, както и за осигуряването на закуска.

Спорт и развлечения

Tersac School предлага възможност да се практикуват различни видове спорт на високо ниво. Децата могат да участват и в няколко френски шампионата - по ръгби, голф, конна езда, бойни изкуства. През учебната година има две ключови събития – Race и Game of Soule. Те са определящи за училището, защото позволяват на учениците, учителите и директорите да се срещнат в неформална обстановка.

Всеки следобед се организира културно или спортно събитие (от лека атлетика, спортно бягане, стречинг, бейзбол баскетбол, волейбол, футбол, ръгби, фехтовка).

Изисквания и прием

Относно изискванията за прием се свържете с екипа на агенция „Скай Лайнс“.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник