Notre-Dame International High School

Детайли

Място: Верной-сюр-Сен
Годишна такса EUR 25 490 - EUR 28 490
Образователни програми American High School Diploma programme, IB programme
Възраст на учениците 14 – 18

Местоположение

Notre-Dame International High School е разположен в кампуса на френската гимназия Notre-Dame Les Oiseaux, в резиденция Верньой сюр Сен, на 38 км от центъра на Париж. Благодарение на добре развития обществен транспорт, се стига до Париж само за 35 минути, а гарата, от която може да се вземе влак до града, е само на 500 м. от училището. Близостта до Париж дава много възможности за посещение на забележителности, както и преоткриване на френската и европейската култура.

За училището

Notre-Dame International High School (NDIHS) е част от Notre-Dame Les Oiseaux, престижна френска гимназия. NDIHS цели да помага на учениците да усвоят най-доброто от американската и френската образователна система. Училището е изцяло международно (деца от над 23 националности), като броят на учениците е много малък, около 50. Училището е съвсем ново, отворено е през 2010 година и представлява интересен и удобен миск от модерни и исторически сгради, чудесна научна лаборатория и IT зала.

Учебни програми

US High School Diploma: в допълнение на американския учебен план (английски, математика, социални науки, химия, физика и биология) училището предлага и удължена програма по френски език и култура, както и курсове, предподавани само от френски учители (музика, изкуство, спорт). AP и Honors classes са предложени на ученици с високи резултати. Разписанието на часовете е стандартно – 6 часа на ден, 5 дена в седмицата. Класовете са малки, което осигурява индивидуалното внимание към всеки ученик. Notre-Dame International High School насърчава желаещите да учат френски език, дори и начално ниво, то развива критическо мислене и междукултурно учене.

Настаняване

Настаняване на пълен пансион или при приемно семейство. Над 70% от учениците са настанени на пансион. Общежитията са охраняеми и безопасни.

Спорт и развлечения

Notre-Dame Les Oiseaux предлага голямо разнообразие на извънкласни занимания за всички ученици. Подобни клубове са: ученически съвет; модел на ООН (участия в конференции); English mentor club; филмов клуб; еко клуб, театрален клуб, изкуства и култура, доброволческа работа, работа по годишника, блог на пътешественика, нюзлетър, организиране на годишните балове. Спортове като бадминтон, танци и др. Списъкът с извънкласни занимания се обновява всяка година в зависимост от интересите на учениците

Условия за прием

При кандидатстване се попълва апликационна форма на NDIHS, академична справка от текущото училище, препоръка от учител. Трябва да се премине и интервю с представител на училището. Владеенето на френски език е предимство, но не е задължително.

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.